A Festetics családhoz köthető helyszínekre koncentrálódnak Hévíz új fejlesztései

A Balaton Turisztikai Térség több helyszínen végeznek olyan fejlesztéseket, melyek a Festetics családhoz köthető helyszínekre koncentrálódnak, így olyan kulturális útvonal jön majd létre, amely a Festetics család örökségére alapozva mutatja be a térséget. Hévízen a fejlesztés célja a Tófürdő körüli sétány felújítása.

HévízForrás: KELENY/shutterstock.com

A beruházás természetvédelmi területen valósul meg, ezért gondos tervezés előzte meg a kivitelezést, melynek során kiemelt figyelmet fordítanak a területen élő növény és állatvilág valamint a környezeti elemek védelmére. Az építési munkák első lépéseként történő tereprendezés a vegetációs időszakon kívül zajlik, hogy a munkafázis a madarak költési, fiókanevelési időszakát ne érintse.

A zöld terület karbantartási munkái során a fa és cserje állomány egy része megújul, összesen 63 bokrot, cserjét és fát vágnak ki, melyek jelentős része nem őshonos, vegetációja gyér. Helyükre 12.500 új növény kerül, melyek kiválasztása során fontos szempont a természetvédelmi és a díszítőérték, valamint a változatosság. Fontos, hogy az év több szakában virágozzon a növény és különböző struktúra, lombszín díszítse megjelenését. Sok lesz az örökzöld, és a cserjeállomány a park térérzetének növelése érdekében újul meg.

A 12 hónaposra tervezett fejlesztés eredményeként történelmi hangulatban épülnek meg az új sétányok, a zenepavilon, a pergola, az ugróiskola és a fotópontok, valamint megújul a szökőkút, a térvilágítás, az öntözőrendszer és a csapadékvíz-elvezetés is. A munkálatok idején a sétányt szakaszosan lezárják, de a felújítás nem okoz fennakadást a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház szolgáltatásaiban - mint a heviz.hu híréből kiderül.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek