Így ünnepli a mozik újranyitását a Cirko Film

A mozik újranyitását ünnepelve rendezik meg május 27. és 30. között az "Ideje moziba menni" elnevezésű fesztivált, ahol régóta várt filmeket nézhetünk meg a Cirko Film jóvoltából. A fesztiválhoz összesen 22 mozi csatlakozott, a filmeket 6 budapesti és 16 vidéki filmszínházban nézhetjük majd meg. 

Forrás: Cirkofilm.hu / Press

A fesztivál ideje alatt láthatunk szórakoztató, ugyanakkor gondolatébresztő filmeket, fesztiváldíjas alkotásokat, európai romantikus vígjátékokat és egy bensőséges hangvételű dokumentumfilmet is. De nagy valószínűséggel az egyik legjobban várt alkotás a Szupernóva című brit romantikus dráma lesz, melyben Colin Firth és Stanley Tucci az angol Tóvidék díszletével a háttérben olyan érzékeny témákat érint, amilyenekre brit filmben már rég volt példa - olvasható a Cirkofilm.hu oldalán.

A tavalyi Berlinale válogatásából érkezik a mozikba a Perzsa nyelvleckék és a 21. század kihívásaira – internetes zaklatás, közösségi média, reklámpszichológia – érzékenyen és abszurd humorral reagáló francia film, az Előzmények törlése. A velencei filmfesztivál versenyprogramjában bemutatott Soha többé nem fog havazni szintén a fesztivál műsorára került.

Velencében debütált és itt nyerte meg a zsűri különdíját Andrej Koncsalovszkij történelmi filmje is, a hatvanas években játszódó Kedves elvtársak!, amely egy elkötelezett kommunista párttitkár meghasonlását mutatja be. A Mű szerző nélkül című film kvázi folytatásaként érkezik a mozikba a Gerhard Richter életét bemutató bensőséges hangvételű dokumentumfilm, a Gerhard Richter, a festő. A Rosa esküvője című spanyol film pedig egy középkorú nő eszmélését és magára találását mutatja be napsugaras mediterrán hangulatban és temperamentummal.

Akik könnyedebb alkotásokat keresnek első mozis élményükhöz, azoknak a Szenvedélyes szomszédok című spanyol kamaradarabot ajánlják a szakértők, amelyben a zseniális Javier Cámara neurotikus, Woody Allen-i alakításán nevethetünk, valamint a Mese a barátságról című francia filmet, amiben végre újra láthatjuk Vincent Cassel alakítását, akit legutóbb a Westworld című sorozatban bukkant fel.

A fesztivál budapesti helyszínei a következők: Cirko-Gejzír Mozi, Corvin mozi, Kino Café Mozi, Művész Mozi, Puskin Mozi és a Tabán Mozi. A vidéki mozik sora pedig így állt össze: 10'S mozi, Nyergesújfalu, Apolló Mozi, Pécs, Art mozi, Zalaegerszeg, Barátság mozi, Székesfehérvár, Belvárosi Mozi, Szeged, Center Mozi, Békéscsaba, Duna Mozi, Visegrád, KMKK Art Mozi, Celldömölk, Krúdy Mozi, Nyíregyháza, Lehel Film-Színház, Jászberény, Művészetek Háza, Miskolc, Otthon Mozi, Kecskemét, P'art Mozi, Szentendre, Savaria Mozi, Szombathely, Szivárvány mozi, Kaposvár és a Tisza mozi, Szolnok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek