Járja végig virtuálisan a Sisi-kiállítást a Cifrapalota termeiben!

Szeptemberben itt a Travelón is írtunk a "Magyarország áldott emlékezetű királynéja" - Sisi, Ferenczy Ida és a magyar udvartartás című tárlat megnyitásáról a Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalotájában, most azonban itt a hír, hogy a múzeum a járvány miatti korlátozások miatt virtuálisan is elérhetővé tette a tárlatot. Így aztán sétálhat a kiállítás helyszínén, bebarangolhatja annak mind a négy termét, megcsodálhatja a kiállított tárgyakat, és rájuk is közelíthet, hiszen az információs táblák is olvashatók – írja Facebook-oldalán az intézmény.

Erzsébet királynőForrás: muzeum.kecskemet.hu

A tárlat középpontjában Erzsébet királyné élete, Magyarországhoz és a magyarokhoz fűződő viszonya áll. Bemutatja a magyar udvartartás tagjait, mindennapjait a királyné környezetében, megismerteti a kiegyezéshez vezető utat, amelyben Sisi és bizalmasa, "barátnéja", Ferenczy Ida központi szerepet kap.

A királyné Magyarországon elsősorban Gödöllőn és Budán tartózkodott, így a kiállítás e helyszínek mindennapjait is megidézi a gödöllői falkavadászatoktól a budai bálokig. Bemutatja a "magyar királykisasszonyt", a Budán született Mária Valériát és magyar környezetét is. Külön terem foglalkozik a királyné halálával és emlékezetével.

Forrás: muzeum.kecskemet.hu

A múzeum a kiállításhoz több mint tíz intézményből kölcsönzött műtárgyakat, fotókat és dokumentumokat. A tárlat különleges színfoltjai Erzsébet királyné, Ferenczy Ida és Andrássy Gyula ruháinak Czédly Mónika által készített, kutatásokon alapuló hiteles rekonstrukciói. A kiállítás online ide kattintva érhető el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek