Virtuális Roadshow hozza el otthonunkba a legizgalmasabb kiállításokat

  2019 óta április 15-én tartják a Művészet Világnapját. Ehhez csatlakozva a Virtuális Mozaik Múzeumtúra különböző 20. századi remekműveket mutat be online a Mozaik Múzeumtúra Virtuális Roadshow keretében, mint a kezdeményezés honlapján olvasható.

  Részlet a Ludwig Múzeum Egyensúlyban című kiállításábólForrás: ROSTA József/Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum

  A Művészet Világnapjának célja, hogy segítse a művészet fejlődését, terjesztését, bemutassa annak sokszínűségét. A jeles nap Mexikó és Törökország kezdeményezésére, a tagállamok egyhangú támogatásával került az UNESCO által ünnepelt napok közé, az április 15-i dátum apropója Leonardo da Vinci itáliai polihisztor 1452-es születésének napja.

  A Múzeumtúra a következő hetekben öt virtuális roadshow keretében mutatja be a legkülönbözőbb tematikus múzeumokat. Az első állomás fő tematikája a művészet sokszínűsége, így a kiállítások között megtalálhatóak költők, színművészek, emellett pedig fotográfiai és zenei kitekintő is színesíti a programot, melynek részletei az esemény honlapján találhatók.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!