Online még be nem mutatott könnyűzenei és jazzkoncertekért lelkesedhetünk a kanapéról

Ha valaki végigpörgeti a Müpa videótárát, láthatja, hogy az elmúlt évadok során az intézmény több száz koncertet és előadást rögzített, amelyből több mint 100 tekinthető meg a honlapjukon és a közvetítéseiken. Legfrissebb sajtókzözleményük szerint a következő hetekben a legnépszerűbb könnyűzenei és jazzkoncertek közül élhetünk át újra hármat. A sorozat érdekessége pedig az lesz, hogy mindhárom sodró lendületű félvétel most kerül először az online közönség elé. 

A Solati Music Debut című albumának előadásánForrás: Posztos János / Müpa

Az Artisjus-díjas jazz-zongorista, Tzumo Árpád és zenésztársai 2016-ban hívták életre a Solati Music zenekart. A koncertet, ahol Pocsai Krisztina énekesnőként és dalszövegíróként, Heilig Tamás basszusgitárosként, Toni Snétberger pedig a dobok mögött hallható majd, április 16-án pénteken 20 órától hallgathatjuk majd meg a kanapénkon ülve. A felvétel a Fesztivál Színház színpadán készült. 

Visszarepülhetünk a 70-es évekbe

 A székesfehérvári Blahalouisiana 2012-es megalakulása után hamar a hazai pop-beat-rock szcéna egyik leggyorsabban felívelő csillagává vált, és elmaradhatatlan fellépői lettek a legnagyobb kluboknak és fesztiváloknak - olvasható a közleményben.

Sophie Brown és a Blahalouisiana Moon BandForrás: Posztos János / Müpa

2018-as koncertjükön a zenekar második, Alagutak, fények, nagymamád jegenyéi című lemezüket különleges, klasszikus hangszerelésben és díszletek közt mutatták be a Müpában. A Balázs Ádám hangszerelte dalok a '70-es éveket idéző környezetben szólaltak meg, vonósnégyessel, fúvósokkal és egy Hammond-orgonával kiegészülve. Ezt a koncertet hallgathatjuk meg április 17-én, szombaton, 20 órától.

A poplegenda válaszotta ki

Kevés muzsikus van, aki elmondhatja magáról, hogy nemcsak tagja volt Prince zenekarának, de a poplegenda maga választotta ki. A dán Ida Nielsen lendületes színpadi jelenléte és technikai felkészültsége viszont önmagáért beszélt, nem meglepő, hogy 6 évig pengette a húrokat Prince mögött - írták a közleményben.

Ida Nielsen & BandForrás: Kotschy Gábor / Müpa

Az énekes halála után leginkább szólókarrierjére összpontosított, az old school funkot a nu soullal és hiphoppal ötvöző dalai pedig megtalálták az utat a közönség szívéhez. 2019-es jazztavaszos koncertjén pedig a magyar rajongókat is elvarázsolta. A felvételt április 30-án, pénteken hallgathatjuk és nézhetjük meg 20:00 órai kezdettel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek