Szobrot állítanak a Star Trek egyik legismertebb szereplőjének

A bostoni intézmény a város szülötte, Leonard Nimoy előtt tiszteleg ezzel a hatalmas szoborral, amelyen a színészt azzal a jellegzetes üdvözlő kézmozdulattal ábrázolja, amit minden jóravaló Star Trek rajongó meg tud csinálni.

A Walk of Fame-en is van csillagaForrás: AFP/Robyn Beck

A rozsdamentes acél szobrot David Phillips tervezte. A több mint 6 méter magas emlékművet a múzeum előtt állítják majd fel - olvasható az Independent.co.uk cikkében. Julie Nimoy, a színész lánya felidézte, hogy Spock jellegzetes üdvözlése, amellyel hosszú és eredményes életet kíván kétfelé széttárt ujjaival, azt az üzenetet jelképezi, amelyben apja erősen hitt.

"Apám mindig is szerette Bostont, és megtisztelve érezte volna magát tudva, hogy a Tudomány Múzeuma emléket állít neki. A szobor nemcsak a világ egyik legelismertebb és legkedveltebb gesztusát ábrázolja, a béke, a tolerancia és a sokféleség jelképét, de szép tiszteletadás is egyúttal apám élete és öröksége előtt" - fogalmazott.

Nimoy a bostoni West Enden született, néhány háztömbnyire a múzeumtól. Több mint hatvan évet töltött a filmes pályán, színészként, rendezőként, íróként, producerként dolgozott Hollywoodban, de zenei felvételeket is készített és a fotózásba is belekóstolt. 2015-ben, 83 évesen hunyt el.

A félig vulkáni, félig ember Spock jellegzetes kézjelét maga Nimoy találta ki, akit egy ősi áldási szertartás ihletett meg, amit gyerekkorában egy zsinagógában látott. "Arra emlékeztetett minket, ami a legjobb az emberiségben, és jövőképet adott nekünk egy észszerűségen és tolerancián alapuló társadalom felépítéséről" - méltatta a múzeum elnöke.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek