Fedezze fel Japán gazdag kultúráját ezen a virtuális kiállításon

A szamuráj harcosoktól és nindzsáktól kezdve Kjúsú szigetének történelmi kézműves mesterségéig Japán sokféle kultúrának ad otthont.

A Culture gate to Japan (Kulturális kapu Japánba) című kiállítássorozat 29 kortárs képzőművész alkotásán keresztül értelmezi újra a Japán kultúra különböző aspektusait, az eseményt virtuálisan, képeken, angol nyelvű szövegeken és videókon keresztül, innen Magyarországról is követhetjük, tudtuk meg a Designboomtól. 

A kiállítások fizikai helyszínei Japán és Tokió repülőterei, melyek a kultúrák közötti átjárókat jelképezik. A multimédiás alkotásokon keresztül ezekben a szimbolikus terekben léphetnek kapcsolatba a látogatók a Japán különféle hagyományai által inspirált alkotásokkal.

Culture gate to Japanscreenshot/https://www.youtube.com/watch?v=6kscAME0KGM&t=2s

A kiállítások 2021 februárjától legalább szeptemberig tartanak, és az internetnek köszönhetően a világ bármely pontjáról meglátogathatjuk azokat ezen az oldalon.

A mozgás áll Yusuke Shigeta művész és az EUPHRATES alkotócsoport alkotásának középpontjában, amely a szamuráj harcosok és nindzsák mozdulatait mutatja be a Csúbú Centrair nemzetközi repülőtéren. A művészek egy tradicionális, összecsukható panelekből álló térelválasztó paravánt használtak képernyőként, amelyen élénk animáció mutatja be a harcoló szamurájokat.

Egy másik alkotást, mely a Fukuoka repülőtéren kapott helyet, a Kjúsú-sziget tradicionális kézműves technikái inspirálták, köztük az Arita városához kötődő arita-yaki kerámiák, a főleg kimonóhoz használt helyi textília, a Hakata-ori, valamint a satsuma kiriko vágott üvegek. Mirai Mizue és a Macoto Murayama művészek animációs munkájában ezen kézműves alkotások mintái elevenednek meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek