Legóból készítették el a leghíresebb japán festményt

A japán művészet leghíresebb alkotását, Hokuszai fametszetét készítette el a szigetország legfiatalabb tanúsított Lego-építője, Jumpei Mitsui - tudtuk meg a Designboomtól.

A nagy hullám Kanagavánál, vagy másképpen A Hullám az ukiyo-e művészeti stílus megalapítója, Kacusika Hokuszai által készített fakocka nyomat, amelyet 1829 és 1833 között adtak ki. A kép egy hatalmas hullámot ábrázol, ami három csónak fölé tornyosul, messze Kanagava város partjaitól, a Fudzsi-heggyel a háttérben.

A fametszetet 50 ezer darabból, nagyjából 400 óra alatt építette meg az alkotó, aki a Twitteren tette közzé a szobrot. Bár Mitsui vázlatot is készített az alkotáshoz, annak nem tulajdonított túl nagy jelentőséget az építkezés során, inkább a mű egyensúlyára törekedett.

Az előkészületekhez hozzá tartozott több, a hullámokról szóló cikk elolvasása is, emellett órákon át nézte az örvénylő tengert a Youtube-on. Ugyanakkor, mint elmondta, gyerekkorában egy tengerre néző házban élt, így természetesen rengeteg igazi hullámot látott.

Kacusika Hokuszai: A nagy hullám KanagavánálForrás: Photo12/Photo12/Ann Ronan Picture Library/Ann Ronan Picture Library

Az alkotást jelenleg a Mitsui legószobrainak szentelt oszakai Hankyu Brick Museumban állítják ki, de a videónak köszönhetően mi sem maradunk le róla.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek