Gumiabroncsokból készült óriási elefánt áll egy finn közparkban

A művészet sokféle formát ölthet, és a kortárs művészet egyik legizgalmasabb aspektusa, hogy a művészek nem mindennapi anyagokat használnak fel különleges műalkotásaik elkészítéséhez. Villu Jaanisoo, a jelenleg Finnországban élő észt szobrász gondolatébresztő alkotásai lenyűgöző példái a nem hétköznapi anyagok felhasználásának. Ezek egyike az a monumentális elefánt, amit 2018-ban gumiabroncsokból és acélból készített, és most a finn Jyväskylä nevű város közparkjában áll – írja a mymodernmet.com.

A gumiabroncsok új életre keltekForrás: jaanisoo.com

Jaanisoo elmondta, hogy azért dolgozott gumiabroncsokkal, mert azok mindig voltak körülötte, és  felhasználásuk a környezetvédelem miatt is fontos. Hozzátette, szerette volna meghagyni a tárgyak korábbi életének nyomait, hogy így készítsen valami újat a felhasznált dolgokból, vagyis ismerős tárgyakat helyezzen új kontextusba.

Ugyanakkor nem ez Jaanisoo egyetlen, újrahasznosított gumiabroncs-szobra. A művész már 2001-ben kísérletezni kezdett ezzel az anyaggal, és számos új szobrot is készített belőle, amik között találunk hatalmas gumikacsát, gorillét és pálmafákat is. A szobrok mindegyike új és egyedi élményt tár a nézők elé. A művész további alkotásait ide kattintva tekinthetik meg. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek