Ebben a buja, egzotikus spa-ban lennénk most legszívesebben

Tekintve, hogy a járvány miatt már jó ideje nem voltunk szinte sehol, még a legszerényebb fürdőben töltött délután gondolata is kezd olyanná válni, mint egy álom. De a Designboomon most olvastunk egy sparól, ami nem hogy nem szerény, de a fürdőkről alkotott legmerészebb álmainkat is képes felülmúlni.

Igaz, egyelőre csak tervek formájában létezik, de már így is lúdbőrözünk, amikor a látványterveket nézegetjük. A brit, de Mexikóban élő tervező Antony Gibbons ezúttal inkább szobrászként közelítette meg a spa tereinek kialakítását.

A szabályos medencék helyett a természet formáiból indult ki, és szabálytalanul kanyargó, organikus alakzatokat tervezett, amelyek medencéket és szaunáknak kialakított tereket zárnak közre. A falak egy 'hempcrete' nevű anyagból készültek, ami többek között kenderből, mészből és homokból áll.

A kacskaringós formák által közrezárt privát tereket egzotikus növények dzsungele teszi még álomszerűbbé, valamint egy, a partokon sétáló párduc, ami remélhetőleg csak a hangulatkeltés végett került fel a látványtervekre.

Címlapkép: Atlantios / Pixabay

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek