Könnyfakasztó, de bátorságot adó balettperformansz készült a színpad szerelmeseinek

A Birmingham Royal Ballet pár napja feltett egy bejegyzést a Twitter oldalára, amiben a követők egy új videó linkjét találták meg. Az Empty Stage (Üres színpad) nevű, kicsit több mint 5 perces filmet a koronavírus miatti lezárások inspirálták.

Forrás: Birmingham Royal Ballet / Youtube.com

A bejegyzésben és a társulat oldalán olvasható, hogy szinte már egy év eltelt azóta, hogy a színpadok világszerte elsötétültek. Erre reagálva készítette el a Birmingham Royal Ballet azt a performanszot, ami azok előtt az emberek előtt tiszteleg, akik még ma sem adták fel a reményt, és továbbra is szeretik és tisztelik a színház és a táncművészet világát. A film elkészítését Carlos Acosta, a társulat igazgatója rendelte meg, aki egy kubai, táncolni nem akaró kisgyerekből lett generációjának egyik legkiemelkedőbb művésze és táncosa, majd 2019-tól a híres balett-társulat vezetője.

Az Empty Stage című dalt Benjamin Scheuer írta és ő is adja elő. A szöveg érzékenyen, könnyfakasztóan, de mégis bátorságot adva meséli el, mi az, amiről le kellett mondania a táncosoknak, a színpadi munkásoknak és a közönségnek is az elmúlt időszakban. És hogy mindezek után nem maradt már, csak egy üres színpad. De ennek ellenére, vagy pont ezért készülnek az ilyen kisfilmek és mennek az élő online köztevítések, hogy reményt adjanak.

A közösségi oldalakon megjelent hozzászólások szerint fontosak az ilyen videók, mert mindenkiben tartják a lelket, és újra felébreszthetik a lekesedést is, mert a "show-nak mennie kell majd tovább." A társulat videóját 4 nap alatt több mint 20 ezren tekintették meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek