Hatalmas Mars bolygó landolt a világ egyik legnépszerűbb múzeumában

A londoni Természettudományi Múzeum eddig is híres volt a nem mindennapi tárlatairól és kiállítási tárgyairól. A járvány miatt most épp nem látogatható, de a Fantastic Beasts™ The Wonder of Nature (Legendás állatok: a természet csodái) című kiállítás mellett most egy óriási Mars bolygó landolt a múzeum egyébként is látványos fogadócsarnokában.

Az 1881-ben megnyílt múzeumban, a bálnacsontvázon kívül James Cook tárgyi felfedezéseit is őrzikForrás: AFP/Antoine Lorgnier/ Onlworld.Net

A plafonról lógó, a múzeum jelképének is mondható, bálnacsontvázzal szemben kapott helyet a vörös bolygó. Az ok pedig a NASA Perseverance marsjárójának sikeres landolása a Mars felszínén. A hét méter széles műalkotást Luke Jerram brit művész készítette, és a Hintze csarnokban függesztették fel. A NASA korábbi misszióinak útvonalait ábrázolja és a marsjáró hét hónapos űrbéli útja előtt is tiszteleg.

Az installáció akkor lesz látható, ha a múzeum újra kinyit, de addig is az intézmény oldalán figyelemmel lehet követni, hogy a múzuem tudósai miként segítenek a NASA és az Európai Űrügynökség embereinek a kőzet- és talajminták begyűjtésénél – olvasható a Lonely Planet oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek