Szenvedélyes zenei programok érkeznek otthonunkba a következő 5 napban

  Az első, kanapéról is nézhető koncertre szombaton, február 20-án ülhetünk be, a Müpa Home Live szervezésében. Mivel a Müpa 2006 óta ad teret a világhírű magyar zeneszerző, Kurtág György művei köré épülő eseménysorozatoknak, ezért a komponista 95. születésnapja alkalmából egy négy estén át tartó fesztivált szervez. Az együttműködő partnerek pedig a Budapest Music Center (BMC) és a Zeneakadémia lesznek.

  Kurtág György és Kurtág MártaForrás: (c)Felvegi Andrea

  A Kurtág 95 eseménysorozat február 18. és 21. között tart, de a február 20-ai, a zeneszerző feleségének, Kurtág Mártának és kettejük ihlető kapcsolatának emléket állító koncertje ingyenesen, online közvetítés formájában is látható lesz. A Kurtág 95 – Üzenetek, Játékok... című koncertre 19.30-tól tudunk majd bekapcsolódni. Az előadás ideje alatt a zeneszerző videoművész unokája, Kurtág Judit tizenöt rövidfilmjét láthatja a közönség – írták az esemény oldalán.

  David Bowie arcai a Távmoziban

  Vasárnap este, február 21-én készüljünk egy londoni utazásra, mert a Budapest Távmozi vetítésén keresztül egyenesen a londoni Victoria and Albert Musemba repülhetünk. És a jegyvásárlással nemcsak a múzeum történetének egyik legsikeresebb kiállítását fedezhetjük fel, hanem dalszövegein, személyes tárgyain, eredeti kosztümjein és hangszerein, archív fotókon, videókon és albumborítókon keresztül bepillanthatunk David Bowie életébe és zenei zsenialitásába.

  A 21 órakor kezdődő filmes tárlatvezetés közben Bowie egykori művésztársai is megszólalnak, mélyebb betekintést engedve a kreatív zseni és popkulturális ikon művészetébe. A 2016-os, 95 perces, angol nyelvű, de magyar felirattal nézhető, David Bowie arcai című képzőművészeti dokumentumfilmet Hamish Hamilton rendezte. 

  Beszélgetnek és zenélnek is nekünk

  A járványhelyzet alatt az Erőművház folyamatosan ontotta magából az online kulturális tartalmakat. A ZENESZÍN sorozat is havonta jelentkezik, amelynek következő vendége Pásztor Anna énekes lesz. A február 22-én hétfőn adásba kerülő beszélgetésen Varga Livius (A Kutya Vacsorája, Varga Livius és a NeVa, Quimby) és az Anna & the Barbies frontembere mindenféle témát érint majd, de a zenélés sem marad el. Ebben pedig segítségükre lesz Pásztor Sámuel – olvasható az esemény Facebook-oldalán.

  A program február 22. és 28. között bármikor visszanézhető lesz az Erőművház.hu oldalán, egy egyszeri jegy megvásárlásával.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!