Cseresznyevirág piknik témájú főzőkurzuson is részt vehetünk márciusban

Milliók utaznak Japánba a tavasz beköszöntével, a legtöbben azért, hogy megnézzék a cseresznyefa virágzást. De ha ez most nem jönne össze, egy jó ízű együtt főzéssel még megidézhetjük a rózsaszín sziromnézés hangulatát. Legújabb programajánlónkba több olyan esemény is bekerült, ami Japán legszebb tájaira repíti a jelentkezőket. 

Onigiri (japán töltött rizslabda)Forrás: Shutterstock.com

Az első ilyen tanfolyamot a Makifood főzőiskola oldalán találtuk. A Cseresznyevirág piknik névre hallgató eseményt március 25-én és április 10-én rendezik meg. Az óra 4 órás és 15 fő vehet részt rajta. Az óraadó tanár Maki Stevenson séf, aki az iskola megalapítója is. A magyar nyelven tartott tanfolyamon a jelentkezők készítenek majd onigirit (rizslabdák), miso levest, blansírozott spenót bonito (hal) pehellyel, marinált lazacot, savanyított tarlórépát, és papán omlett zöld spárgával.

Tanuljunk meg sushit készíteni

A kis létszámú, exkuzív sushi tanfolyamokat, ahol csak 6 fő főz együtt egyszerre, március 6-tól hirdette meg a Portobello Chef főzőiskola. Az órák délelőtt 11-kor kezdődnek és körülbelül 15 órakkor van a befejezés. Mivel a helyszín elég nagy, ezért mindenki megfelelő távolságra lehet egymástól - olvasható az esemény oldalán. 

Forrás: Shutterstock.com

A sushikat - amiből 6 különbő fajta készül - menet közben kóstolgatják majd a jelentkezők, hogy ne csak az elkészítésükre, de a tökéletes ízre is ráérezzenek, és legközelebb otthon is el tudják majd készíteni. A tanfolyam azoknak is ajánlott, akik gluténmentesen étkeznek.

Az alapokat is jó ha elsajátítjuk

A Kamala Központáprilis 14-re hirdette meg Tradicionális japán főzőtanfolyamát, ami az alapoktól kezdi az oktatást. A főszerepben a miso leves áll majd, amit az órán tofuval, shiitake gombával, fafül gombával és idény zöldségekkel készítenek el a jelentkezők. De készül majd nishima módon párolt rizs, párolt zöldbab pirított, őrölt szezámmaggal, adzuki babbal és fekete szójababbal, illetve különböző tészták, például udon és hajdinalisztes soba tészta is.

Miso leves wakame algával és tofuvalForrás: Shutterstock.com

A kurzus az előkészítéstől az étkezésig bemutatja az alapanyagokat, a főzés mechanizmusát és a tradicionális japán étkezési szokásokat - olvasható a tanfolyam oldalán. A vasárnapi órát 10:00-től 14:00 óráig Nagy Viktória tartja majd. Jelentkezni április 12-ig lehet. 

Ázsiai pastaparádé is lesz

A negyedik kurzust a Chefparade tartja Pastaparádé - Ázsia címmel. A 3 órás és 10 fős órát március 7-re tervezi a főzőiskola, méghozzá az etyeki látványkonyhájukban. A tanfolyam ideje alatt azt szeretnék bemutatni, hogy milyen gazdag Kelet és Dél-Kelet Ázsia tésztakultúrája. Különböző ételeket, különböző tésztaféléket néznek és készítenek majd el a jelentkezők: egy estére ázsiai tésztaszakértők lesznek majd az óratartóval, Kócsa Lászlóval együtt.

Megtudhatják, hogy miből van, hol lehet beszerezni és hogyan viselkedik az adott tészta nyersen, főve, levesben és pirítva. Lesz a menün üvegtészta, rizstészta, vermicelli, soba, udon (a képen), leves, wok és stir-fry. Akik jelentkeznek az órára tésztautazást tehetnek Japántól Szingapúrig - írták az iskola oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek