A világ egyik legismertebb kulturális eseménye végre bejelentette az idei programtervét

Bayreuthi Ünnepi Játékok vezetősége, a világhírű fesztivál honlapján nyilvánosságra hozták az idei programtervet, mivel azzal számolnak, hogy a koronavírus-járvány ellenére idén megtarthatják a rendezvényt július 25. és augusztus 25. között.

Wagner: Lohengrin ~~ Ortrud hercegnőForrás: © Enrico Nawrath / Bayreuther Festspiele - Bayreuth Festival / Facebook.com

Ahogy a honlapon megjelent közleményben is írták, idén egyetlen új bemutatót terveznek, mely Richard Wagner A bolygó hollandi című operája lesz 7 előadással. Emellett ismét műsorra tűzik majd A nürnbergi mesterdalnokok és a Tanhäuser című operákat, melyeket a közönség 6-6 alaklommal nézhet majd meg.

Az Ünnepi Játékok egyik csúcspontja Andris Nelsons lett sztárkarmester visszatérése lesz, aki két koncertet is vezényelni fog a Festspielhausban, illetve Christian Thieleman megjelenése, aki a Parsifal koncertszerű előadását vezényeli majd. A lett karmester 2010 és 2014 között nagy sikerrel dirigálta a Lohengrint Bayreuthban, ám 2016-ban botrányt keltett azzal, hogy pár héttel a nyitóelőadás, a Parsifal bemutatója előtt faképnél hagyta a fesztivált, mivel ellentétei támadtak a vezetéssel.

Katharina Wagner, a fesztivál művészeti vezetője az idei évadra megnyerte Stephen Gould ünnepelt Wagner-tenort, hogy a Trisztán és Izolda opera gyermekeknek készült változatában elvállalja Trisztán szerepét. Az operaénekes 2015 és 2019 között vált eggyé a szereppel.

Ami nagy változás az idei Festspiele háza táján, hogy nem lesznek elővételes jegyek az előadásokra. A szervezők a következő hetekben meghívólevelet küldenek a közönség azon tagjainak, akik tavaly a lemondások ellenére nem igényelték vissza a jegyük árát. A maradék jegyeket pedig június 6-án az interneten árusítják majd ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek