Zenét a némafilmnek mottóval indított pályázatot a jubiláló Művészetek Völgye

  Az idén 30. jubileumát ünneplő Művészetek Völgye és a 120 éves magyar filmet ünneplő Nemzeti Filmintézet, Némafilmhez filmzenét! címmel pályázatot indít hazai zeneszerzőknek. A pályázatot már egyszer meghirdették 2020-ban, azzal a céllal, hogy a régi magyar némafilmek új életre kelhessenek a hozzájuk komponált zene által és a völgyközönséghez is közelebb kerüljenek az élőzenés filmvetítések ideje alatt - olvasható a Muveszetekvolgye.hu oldalán.

  Őry Kiss Botond csapatának élő zenei aláfestése az Egy fiúnak a fele vetítésénForrás: Művészetek Völgye / Facebook.com

  A tavalyi filmzeneírói pályázaton három nyertest választottak ki: Szabó Ádám Az utolsó éjszaka, Lelkes Botond és Őry Kiss Botond az Egy fiúnak a fele című némafilmekhez szereztek új zenét.

  A fesztivál igazgatója szerint az előző évben fantasztikus pályamunkák érkeztek be, már akkor sem volt könnyű dolga a zsűrinek. "A nyertesek élőben adták elő a filmekre komponált zeneműveket, páratlan időutazásban lehetett részünk a Völgyközönségünk legnagyobb örömére." A szervezők már nagyon várják a 2021-es alkotásokat.

  2021-ben három magyar némafilm, a Mire megvénülünk, az Aphrodité és a Rabmadár várnak arra, hogy valaki megálmodja hozzájuk a tökéletes filmzenét. Pályázni a filmek 5-5 perces részleteire írt zeneművekkel lehet, melyeknek 2021. március 31. éjfélig be kell érkezniük a Művészetek Völgye oldalán megadott címre.

  A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el április 1-től április 15-ig, a döntősöket pedig április 16-án hirdetik ki.  A döntős pályázók esetén a teljes mű elkészítésének határideje július 16., de a teljes művet nem kell ekkor leadni, mert a döntő maga az élő előadás lesz a Művészetek Völgye ideje alatt, ami előreláthatólag július 23-tól augusztus 1-ig tart majd. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!