Ismerjék meg Sisi királynét, a szerelmes asszonyt

  A múlt héten adtunk hírt arról, hogy a kecskeméti Cifrapalotában új tárlat nyílt, melynek középpontjába Erzsébet királyné élete, Magyarországhoz és a magyarokhoz fűződő viszonya áll, illetve a kiállítás főszereplői közé emeli felolvasóhölgyét, a kecskeméti születésű Ferenczy Idát. Most viszont a budapestiek is bepillantást nyerhetnek Sisi életének egy másik aspektusába, ami egy előadás keretében a királyné magánéletét boncolgatja.

  Erzsébet királyné magyar koronázási öltözékében (Emil Rabending felvétele, 1867)Forrás: Emil Rabending/Wikipedai

  Sokan tényként kezelik azt, hogy Erzsébet osztrák császárné-magyar királyné és Andrássy Gyula között szerelem szövődött. Már az életük folyamán is számtalan pletyka keringett arról, hogy a királyné negyedik gyermeke, a Magyarországon született Mária Valéria valójában nem Ferenc József császár, hanem Andrássy gróf leánya volt.

  Vajon szerelmes volt-e Erzsébet az egykori forradalmárba, és viszont? Hogyan állt hozzá a császár mindehhez? Az Erzsébet királyné és Andrássy Gyula gróf - Barátság vagy szerelem? című, gazdagon illusztrált illusztrált előadáson számtalan érdekesség kiderül, amelyek teljesebb képet adnak a fenti kérdések megválaszolásához. Az előadó: Káli-Rozmis Barbara lesz.

  Az előadás szeptember 25. péntek, 18-20 óra között tekinthető meg a Budavári Művelődési Házban. A belépő: 1000 Ft, melyre jegyek korlátozott számban kaphatók a Budavári Művelődési Ház jegypénztárában, és erre a linkre kattintva. További információkat az esemény Facebook oldalán olvashatnak. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek