A fél világ a brazil művész viaszszobrain mulat

A brazil Arlindo Armacollo viaszszobrai azután kaptak komoly figyelmet, miután egy 2015-ös, templomban tartott kiállításáról készült videó most felkerült az internetre, amiben a hírességekről mintázott bábukat láthatjuk. A megmosolyogtató felvétel futótűzként terjedt szét a neten. A megmintázott személyiségek közé tartozik Nelson Mandela, akinek hatalmas testet és apró fejet kreált a művész, valamint Diana hercegnő, akinek félelmetes vigyorba torzul az arca, de itt találjuk Marilyn Monroe mását is, mely bikának is beillő nyakkal és látszólag megolvadt arccal büszkélkedhet. "Brazil horrortörténet" – kommentálta a jelenséget a számos Twitter-felhasználó egyike.

A néhai csodaszép hercegnő Armacollo ábrázolásmódja szerintForrás: youtube.com

Arlindo Armacollo első műve Teréz anya volt, aztán elkészült Albert Einstein, II. János Pál pápa, és egy sor híresség viaszfigurája, akiket a vállalkozóból művésszé avanzsált férfi csodált. "Lehet, hogy egyszerűnek tűnik, de ennek a részletgazdagságnak az elérése kemény munka volt" – áradozott egy helyi televíziós riporter Armacollo viaszgyűjteményéről. "A művész meg akarta ragadni az emberek karakterét és lelkét."

Hogy a szobrász elérte-e ezt a célt, most heves nemzetközi vita tárgyát képezi, miután alkotásainak képei szétterjedtek a közösségi médiában – hat évvel azután, hogy először  mutatta be viaszbábuit Rolândia városában. Nézzék csak!

 "Nem törődöm a kritikákkal – mondta a 77 éves Armacollo, most, hogy elárasztották őt interjús megkeresésekkel és televíziós fellépésekkel, amelyeket sorra elutasított. „Ha pénzszerzésről volna szó, akkor zavarna, hogy értékelik-e az emberek, amit csinálok, vagy sem. De azért teszem, amit teszek, mert élvezem. Ezt a városunkért tettem. Ha az embereknek tetszik, jöjjenek és látogassák meg. Ha nem, akkor ne – vonta meg a vállát.

Armacollo szobrai most az apjáról elnevezett közeli múzeumban találhatók meg. Ott Diana hercegnőhöz újabb szobrok csatlakoztak, köztük a királynő hasonlóan sajátos módon ábrázolt viaszbábuja.

Armacollónak csupán tinédzser unokájának reakciója okozott szívfájdalmat, akit felzaklatott, hogy az emberek gúnyolódnak a nagyapja bábuin. „Nagyon érzékeny. Még sírt is – ismerte el a művész –, de most már ő is nevet rajta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek