Most megnézheti a Mona Lisa szabad szemmel nem látható részleteit

  A Louvre-ban, minden idők legnagyobb Leonardo da Vinci kiállításán 3D-ben nézheti meg a reneszánsz festő leghíresebb képét, a Mona Lisát.

  Mona LisaWikipedia

  Ha volt már a francia főváros képtárában, tudhatja, hogy a festmény előtt mindig kígyózó sorok állnak. De amikor a látogató sorra kerül, gyakran nem többet, mint harminc másodpercet tölthet a világ egyik legnépszerűbb festményével.

  A Louvre a reneszánsz géniusz halálának 500. évfordulója alkalmából nyílt restrospektív kiállításán ezt a problémát szerette volna orvosolni. Hogy hozzáférhetőbbé tegye a festményt, VR művészekkel együttműködve létrehozta a kép 3D-s változatát. A Mona Lisa az üveg mögött című alkotás megtekintéséhez 11 headset áll az érdeklődők rendelkezésére, írja a Designboom.

  A VR szemüvegen keresztül megnézetjük milyen lehetett a Mona Lisa mozgás közben. Olyan részleteket is megfigyelhetünk, amelyek szabad szemmel nem láthatók, és a festő technikáiról, valamint a modellről is megtudhatunk pár izgalmas titkot.

  A Mona Lisa: beyond the glass című mű a Viveport oldaláról is letölthető, élőben a kiállítás február 24-ig tekinthető meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!