Most megnézheti a Mona Lisa szabad szemmel nem látható részleteit

A Louvre-ban, minden idők legnagyobb Leonardo da Vinci kiállításán 3D-ben nézheti meg a reneszánsz festő leghíresebb képét, a Mona Lisát.

Mona LisaWikipedia

Ha volt már a francia főváros képtárában, tudhatja, hogy a festmény előtt mindig kígyózó sorok állnak. De amikor a látogató sorra kerül, gyakran nem többet, mint harminc másodpercet tölthet a világ egyik legnépszerűbb festményével.

A Louvre a reneszánsz géniusz halálának 500. évfordulója alkalmából nyílt restrospektív kiállításán ezt a problémát szerette volna orvosolni. Hogy hozzáférhetőbbé tegye a festményt, VR művészekkel együttműködve létrehozta a kép 3D-s változatát. A Mona Lisa az üveg mögött című alkotás megtekintéséhez 11 headset áll az érdeklődők rendelkezésére, írja a Designboom.

A VR szemüvegen keresztül megnézetjük milyen lehetett a Mona Lisa mozgás közben. Olyan részleteket is megfigyelhetünk, amelyek szabad szemmel nem láthatók, és a festő technikáiról, valamint a modellről is megtudhatunk pár izgalmas titkot.

A Mona Lisa: beyond the glass című mű a Viveport oldaláról is letölthető, élőben a kiállítás február 24-ig tekinthető meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek