A krimi királynőjét, Agatha Christie-t elkapta a bollywoodi fogaskerék

A helyszín a Himalája, ahol egy hegyi üdülőben gyilkosság történik. Ahogy a krimi kibontakozik, egy pár akaratlanul is nyomozásba kezd, hogy az ügy végére járjon. Eddig a film bármelyik stúdió égisze alatt készülhetne, de az el nem árult apró részletek, és a rendező munkássága előrevetítik, hogy egy nem mindennapi moziról lesz szó, ha elkészül.

IllusztrációForrás: Stefano Guidi / Shutterstock.com

Az Agatha Christie-regényre épülő krimit ugyanis Bollywoodban forgatja majd az a Visal Bhardvadzs indiai filmrendező, aki jelenleg az indiai filmpiacon a legelismertebb rendezők közé tartozik – olvasható a BBC hírportálján. Ez egyébként az első alkalom, hogy az angol írónő hagyatékát kezelő Agatha Christie Limited egy indiai filmessel működik együtt.

Christie dédunokája, a hagyatékkezelő vezérigazgatója szerint számos adaptációt engedélyeztek már világszerte, és minden ország beleviszi a maga sajátosságait a produkciókba. Nem kételkedik hát, hogy ezúttal is ez lesz, hiszen az 55 éves Bhardvadzs, hazája egyik legizgalmasabb filmese. Az elmúlt két évtizedben 15 filmet rendezett, köztük három Shakespeare-mű modern feldolgozását.

A rendező azt reméli, hogy két hónapon belül elkészül "a krimi királynőjének" egyik regényére épülő forgatókönyvvel, és 2021 elején elkezdhetik a forgatási munkálatokat. A film nagy részét himalájai városokban veszik fel, mert a rendező "szereti a csípős hegyi teleket", és legutóbbi filmjét is ilyen tájakon forgatták.

Régi hindi filmek plakátjai egy kiállításonForrás: OmMishra / Shutterstock.com

Az észak-indiai Mirutban felnőtt Bhardvadzs mindig is rajongott a bűnügyi regényekért, már középiskolásként falta Christie írásait, eddig mégsem nyúlt indiai detektívregényekhez. Elsősorban Shakespeare-adaptációiról híres, melyekben számos dal és táncjelent helyet kapott. A cikk szerint a rendező az Agatha Christie inspirálta krimi esetében sem zárkózik el az énekléstől. "Van egy-két karakter a történetben, aki énekes, és ha egy történetbe természetes módon beleillenek a dalok, akkor lesz ének. De a célom az, hogy egy új detektívet alkossak meg a filmemmel" – jegyezte meg Bhardvadzs.

Agatha Christie első detektívregényét, A titokzatos stylesi esetet 1920-ban publikálták. Azóta több mint kétmilliárd példányban keltek el a művei több mint száz nyelven. Csak tavaly több mint kétmillió példányt adtak el a könyveiből, amelyeket televízióra, mozivászonra és színpadra is átdolgoztak az elmúlt évtizedekben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek