Így lesz a háborús tankokból mászóka a gyerekeknek

Afganisztánban szanaszét hevernek a szovjet időkből fennmaradt elhagyott tankok a kopár tájban. Kabultól nem messze a páncélozott harci járművek egész temetője emlékeztet a háborúkra és a konfliktusokra.

Az iráni Neda Taiyebi új funkciót talált a háborús relikviáknak; színes virágokkal, gyümölcsökkel és geometrikus mintákkal festette le azokat, hogy gyerekek játszhassanak rajtuk, írja a My Modern Met. Az iszlám művészekkel foglalkozó Deen Journal Instagram-posztján megosztott fotón a festett tank minden négyzetmétere optimizmust sugároz: sárga felületén hatalmas vörös virágok, bimbók és zöld levelek. Erős a kontraszt a halálos pusztító fegyver és a konyhai asztalterítőkre emlékeztető mintázatok optimizmusa között. A vasak tetején gyerekek pózolnak, mint egy mászókán.

IllusztrációMichal Matlon/unsplash

A The Guardian 2015-ben megjelent cikke szerint néhányan aggódnak, hogy a tankok átalakítása túlságosan közel hozza a gyerekekhez a hadifegyvereket. De az alkotó szerint inkább az a probléma, hogy a gyerekeknek nincs hol játszaniuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek