Tovább bővült a Hungarikumok Gyűjteménye

  A Hungarikum Bizottság csütörtökön ülésezett Lakiteleken, ahol egyhangúan döntöttek a Magyar népmesék rajzfilmsorozat hungarikummá nyilvánításáról. A Hungarikumok Gyűjteményébe így jelenleg 76 érték tartozik - adja hírül az Agrárminisztérium.

  Forrás: Kecskemétfilm/commons.wikimedia.org

  181-re bővült a Magyar Értéktárban található, kiemelkedő nemzeti értékek száma. Bekerült a Jászkürt - Lehel Kürtje, Máriapócs Nemzeti Kegyhely és a pócsi búcsúk, Vitéz László és a Vitéz László- bábjáték, a Magyar Értékmentő Műhelyként Működő Csángó Fesztivál, a Dél-alföldi szikes tavak, valamint Kecskemét szecessziós városmagja, különös tekintettel a Cifrapalota épületére.

  Első alkalommal döntött a Hungarikum Bizottság települési értékek felvételéről, a Magyar Örökség Díjazottak által létrehozott össznemzeti értékek a XII. kerületi, a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár - Művelődési Ház a XIX. kerületi értéktárba került be.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek