A maják szent víznyelői ihlették ezt az édeni ökohotelt

  A tenger, az egzotikus erdő és a maják szent víznyelői ihlették azt a 204 apartmant kínáló lakóhelyet és hotel-komplexumot, amelyet egy barcelonai építész stúdió a Yucatán-félszigeten lévő mexikói városba, Tulumba tervezett.

  Luis Miguel Bugallo Sánchez/wikipedia

  A Yucatán-félszigeten találhatóak a világ legismertebb cenote, vagyis mély víznyelő képződményei. Ezek meredek, sokszor függőleges falú kerek nyílások a sziklában, amelyek a mészkő beszakadásával keletkeztek, és aljukon kristálytiszta édesvíz gyűlt össze. A maják szentként tisztelték ezeket a paradicsomi medencéket, és rituális célokra használták.

  A DNA építésziroda egy olyan helyet szeretett volna létrehozni, amely egyensúlyt teremt az elme a test és a lélek között, és amely menedéket nyújt a hétköznapokból kiszakadva. Ennek megfelelően kiemelt szerepet kapott a wellness, ezért szaunákat és úszómedencéket is építettek.

  A tervezők tulajdonképpen cenotékat szerettek volna létrehozni, amelyekben a látogatók úgy érezhetik magukat, mintha maja rituálék részesei lennének.

  A tervezők a fenntarthatóság szempontjait is bevonták a tervezésbe, így természetes alapanyagokat használtak fel; az energiát napelemek segítségével szolgáltatnák, és az összegyűlt esővizet is hasznosítanák.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!