Puccini, Bizet és Verdi is élőben jelentkezik az Operaház új stream-sorozatában

Az Operaház a járványveszély és a felújítások miatti leállások ellenére is folytatja a munkáját, és nem csak a közönség kedvéért, de a munkájuktól az egyik napról a másikra eleső énekeseinek is segíteni szeretne a az új stream-sorozatával.

Forrás: Operaház / Facebook.com

Az OperaSzerda, nevéhez hűen szerdánként jelentkezik. A megadott napokon 20 órától láthatók az élő közvetítések az intézmény Facebook-oldalán. A programban a leállás ideje alatt elmaradt operaprodukciók keresztmetszetét láthatják az érdeklődők – olvasható az esemény oldalán.

A következő közvetítést szeptember 30-án, azaz ma este nézhetik meg. Puccini: Manon Lescaut című művét az intézmény korrepetitorai kísérik zongorán, a mű legfontosabb részleteit pedig a produkció főszereplői éneklik. A színpadi előadás fotóival színezett egyórás esteken, bár nem csendül fel a teljes mű, a cselekmény érthető marad, mivel Mona Dániel zenetörténész összekötő szövegekkel foltozza be a szüzsén keletkezett lyukakat.

A program szerint október 7-én láthatják majd még ugyanilyen felállásban Bizet Carmen előadását, október 14-én Verditől Az álarcosbált, október 21-én pedig a Székely fonót Kodálytól.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek