Retrojátékok felett nosztalgiázhat és a Romantika körutat is bejárhatja ezen a fesztiválon

„Távol is közel" jelmondattal a koronavírus miatt kialakult helyzetre reflektál az idei Múzeumok Őszi Fesztiválja. A rendezvénysorozatot szervező Szabadtéri Néprajzi Múzeum idén elsősorban olyan programokat várt a csatlakozó múzeumoktól, amelyek reflektálnak a helyzetre. Emellett előtérbe kerültek a szabadtérben, vagy zárt tér esetén kis létszámmal, valamint online is elérhető programok - derül ki a szervezők közleményéből.

Forrás: Kajári Gabi/facebook.com/2019muzeumokoszifesztivalja

Szeptember 28. és november 11. között számos múzeum kínál változatos programokat, melyeken bepillanthatunk a kulisszák mögé is. Az Óbudai Múzeumban például játékkiállítás várja az érdeklődőket, a Petőfi Irodalmi Múzeum romantikus sétával készül, a Ludwig Múzeumot pedig óriáslifttel járhatja be a pincétől a padlásig. 

Az idei gondolatisághoz kapcsolódó új tematika a Valódi és virtuális találkozások a múzeumban, valamint ahhoz igazodott a 16+-os témakör, amelynek idei elnevezése Bátraké a szerencse! lett. A kiemelt tematikák mellett továbbra is megmaradtak az előző évek sikeres témakörei, úgymint a Múzeumi őszbúcsúztató, a Pincétől a padlásig, a Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk! az Utazó múzeum és a Szakmai programok.

Forrás: facebook.com/2019muzeumokoszifesztivalja

 A Tanárok éjszakája és az Óvodapedagógusok napja tematikákat összevonva, ezúttal a Tanárok és óvodapedagógusok napja ad lehetőséget a pedagógusoknak szánt szakmai programokra. A részletes program az oszifesztival.hu weboldalon olvasható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek