Kiállítják a világ legbizarrabb alkoholos italait

  A malmöi gasztromúzeum, mely 2018-ban nyitotta meg kapuit, minden élelmiszerek közül a legkevésbé étvágygerjesztőeket tárja kalandvágyó és furcsaságokra éhező közönsége elé. Az újonnan nyílt, három hónapig tartó kiállításon olyan italokat ismerhetnek meg a szesztörténeti érdekességek rajongói, mint a szovjet alkoholpótló, a kitömött mókusból kitöltött sör, vagy az a rizsből és székletből erjesztett, ősi koreai ital, amelyet egykor gyógyászati célokra használtak - derül ki a lonelyplanet.com cikkéből.

  Forrás: facebook.com/DisgustingFoodMuseum

  Aki nem elégszik meg a látvánnyal és az információkkal, meg is szagolhatja az egyes nedűket, például az ugandai banángint, és a perui, kukoricalisztből készült, nyállal erjesztett sört, de talál emellett izlandi, juhtrágyával füstölt bálnahere-sört is.

  Akinek mindez nem vette el a kedvét a további látnivalóktól, az a múzeum ételkiállításán olyan csemegéket szagolhat és ízlelhet meg, mint az izalndi Hákarl, vagyis erjesztett cápa, vagy az ausztrálok nemzeti pirítóskréme, a cefréből készült Vegemite.

  A kiállítás célja, hogy megkérdőjelezze az ízlés objektivitását, és rávilágítson arra, hogy ami az egyik kultúrában „undorítónak" tűnik, az csemege lehet a másikban. 

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!