Kiállítják a világ legbizarrabb alkoholos italait

A malmöi gasztromúzeum, mely 2018-ban nyitotta meg kapuit, minden élelmiszer közül a legkevésbé étvágygerjesztőeket tárja kalandvágyó és furcsaságokra éhező közönsége elé. Az újonnan nyílt, három hónapig tartó kiállításon olyan italokat ismerhetnek meg a szesztörténeti érdekességek rajongói, mint a szovjet alkoholpótló, a kitömött mókusból kitöltött sör, vagy az a rizsből és székletből erjesztett, ősi koreai ital, amelyet egykor gyógyászati célokra használtak - derül ki a lonelyplanet.com cikkéből.

Forrás: facebook.com/DisgustingFoodMuseum

Aki nem elégszik meg a látvánnyal és az információkkal, meg is szagolhatja az egyes nedűket, például az ugandai banángint vagy a perui, kukoricalisztből készült, nyállal erjesztett sört, de talál emellett izlandi, juhtrágyával füstölt bálnahere-sört is.

Akinek mindez nem vette el a kedvét a további látnivalóktól, az a múzeum ételkiállításán olyan csemegéket szagolhat és ízlelhet meg, mint az izalndi Hákarl, vagyis erjesztett cápa, vagy az ausztrálok nemzeti pirítóskréme, a cefréből készült Vegemite.

A kiállítás célja, hogy megkérdőjelezze az ízlés objektivitását, és rávilágítson arra, hogy ami az egyik kultúrában „undorítónak" tűnik, az csemege lehet a másikban. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek