A színészek mennek a nézők otthonába Bartók Béla úti fesztiválon

Rendhagyó színházi előadással készül a Gang Színház a szeptember 25-én és 26-án a budapesti Bartók Béla úton megrendezésre kerülő Eleven Ősz Fesztiválra. Az új lakó című előadásán nem a nézők mennek színházba, hanem a színház költözik – egy előadás erejéig – a nézők otthonába, jobban mondva udvarába. 

Andódy Dóra/Bartók Béla Boulevard/facebook

De az összművészeti fesztiválon más izgalmas programok is lesznek: a Kelet kávézóban például szokásos kávénk mellé kérhetjük, hogy személyesen nekünk olvassanak fel egy verset.

Galéria- és műteremlátogatások is lesznek, az utca műhelyeiben táskát és képeslapot készíthetünk, napközben kulturális séták, este pedig koncertek várnak szabadtéren és a belső terekben. A Faur Zsófi Galériában Pixeltest 1. címmel Benyovszky Szűcs-Domonkos bemutatkozó kiállítása, a Három Hét Galériában pedig Zahra Fuladvand iráni művész tárlata lesz látható, írja az MTI.

Játékokkal és kvízzel vár az Óvóhely Kultúrbunker, a Kiss Áron Magyar Játék Társaság és a Hadik Irodalmi Kávéház. A Kredenc Műterem eco-ékszerek készítésére, a Pagony workshopokra invitálja a látogatókat. Folytatódik az 1 Művész 1 Porta elnevezésű kezdeményezés is, a fesztivál idejére az utca szolgáltatói egy-egy művész bemutatkozására adnak lehetőséget.

A tízéves Irodalmi Szalon és Újbuda közös irodalmi sétát indít az Eleven Ősz Fesztiválon debütálva, amely a kerület nevezetes helyszíneit, történeteket és a hozzájuk kapcsolódó irodalmi műveket mutatja be. A séta résztvevőjeként bejárhatjuk az irodalmilag fontos helyszíneket, egy-egy állomáson találkozhatunk vendégekkel, műveket hallgathatunk és rejtvényes kvízeket oldhatunk meg.

3000 forintért három kupont vásárolhatunk, amelyek közül az egyikkel az utca gasztronómiai kínálatából válogathatunk: választhatunk finom tapasztálat a Hadikban, kávét kóstolhatunk a Kelet Kávézóban, a Tranzitban pedig vegán süteményt ízlelgethetünk. A másik két kuponnal művészeti workshopokon és zenei előadásokon vehetünk részt. A KEG Sörházban söralapanyagot lehet készíteni, a Bor és Kézművesben pedig borkóstolóval egybekötött játékot rendeznek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek