Egy torontói épület falán megjelenik az előtte sétáló emberek testhőmérséklete

Egy épület üvegfala a látogatók testhőmérsékletének hatására változtatja a színeit – ez a Thermally speaking (Termikusan szólva) című torontói installáció lényege.

doublespace photography all rights reserved/Doublespace Photography

Egy 2019-es éjszakai művészeti program, a Nuit Blanche részeként a kanadai város Fort York látogatóközpontjának falait az egészségügyben is használt képalkotó eljárás, a termográfia segítségével kísérleti fényinstallációvá alakították.

A művészeti alkotás hőkamerák segítségével érzékeli a látogatók testhőmérsékletét, és ez az energia változó színű fényfüggöny formájában jelenik meg az épület üveg-homlokzatain.

"Az emberi test energiatartály, tűz- és vízedény egyszerre. Folyamatos megújuláson és pusztuláson megy keresztül sejtszinten. A „Thermally Speaking" lefordítja a Fort Yorkon áthaladó emberi test sugárzó energiáját" – írja a CITYLights Toronto, egy fényistallációkat készítő társaság, amely megrendelte az installációt.

doublespace photography all rights reserved/Doublespace Photography

A látogató, aki az épület rámpáján mozog, egyszerre válik megfigyelővé és a megfigyeltté, aki párbeszédet folytat az őt körülvevő jelenségekkel.

A Toronto Fort York bepillantást enged a testhőmérséklet-mérés, a kreatív adatvizualizáció és a megfigyelés jövőjébe, írja a V2com nevű hírügynökség által kiadott sajtóközlemény.

Az installációt a LeuWebb Projects nevű művészpáros tervezte és egy világítással foglalkozó design cég, a Mulvey & Banani Lightinggal együttműkésével készült el a CITYLights Toronto kezdeményezésére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek