Harmadszor is lába kelt a kapós barokk festménynek

  Harmadszor lopták el Frans Hals flamand barokk festő Két nevető fiú című festményét. A 17. századi mester alkotását szerdán hajnalban emelték le a leerdami, Hofje van Mevrouw van Aerden múzeum faláról - adja hírül az artdaily.com.

  Frans Hals: Két nevető fiúForrás: commons.wikimedia.org

  A - mint a cím is sugallja - két nevető fiút és egy korsó sört ábrázoló képet korábban 1988-ban és 2011-ben lopták el ugyaninnen. Míg az első alkalommal 3 év kellett a megtalálásához, a második alkalommal már hat hónap alatt előkerült.

  A rendőrséghez hajnali fél három körül érkezett a riasztás, de nem találták már a helyszínen az elkövetőket, akik a hátsó ajtót felfeszítve jutottak be az épületbe.

  A rendőrség kiterjedt nyomozást indított, melybe művészeti lopásokra specializálódott szakártőket is bevontak. Ellenőrizték a kamerák felvételeit, és szemtanúk után kutatva beszéltek a helyiekkel.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!