Újranyit a galéria, ahonnan két Rembrandtot próbáltak ellopni

  Ismét megnyílik a London környéki Dulwich művészeti galériájának kiállítása, amelyről két Rembrandt-képet akart ellopni egy betörő. A rendőrség beavatkozott, mielőtt elvitte volna az alkotásokat, de a galéria azóta zárva volt.

  A csütörtökön megnyíló tárlaton a két kép kivételével minden más alkotás szerepel, amelyeket a Rembrandt's Light (Rembrandt fénye) című kiállításhoz összeválogattak - számolt be róla a BBC News.

  A rendőrség "vakmerő betörési kísérletnek" nevezte a bűntényt, amelyet a nyomozás szerint "nyilvánvalóan előre eltervelt" az elkövető. A behatoló november 13-án éjjel tört be a kiállításra, ahonnan leakasztott két értékes Rembrandt-művet. A galéria riasztórendszere értesítette a hatóságokat a betörésről, s a kiérkező rendőrök üldözőbe vették a férfit.

  Gyönyörűek a fények a Meditáló filozófus című Rembrandt képenForrás: Wikipédia

  A betörő menekülés közben egy flakonból ismeretlen anyagot fújt az egyik rendőr arcába. A rendőrök az egyik leakasztott képet a múzeumban, a másikat a galéria környékén találták meg. A helyszín azóta a hatósági vizsgálat miatt zárva volt, a két képet pedig a galéria visszaadta azoknak, akiktől kölcsönözte a kiállításhoz.

  A Rembrandt 35 festményét, rézkarcát és rajzát bemutató tárlat októberben nyílt. A kiállítás anyagának zömét a párizsi Louvre és az amszterdami Rijksmuseum adta kölcsön. A londoni rendőrség közleménye szerint a betörés miatt még senkit nem tartóztattak le.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!