Góbi Ritával folytatódnak a szentendrei táncos-képzőművészeti programok

A kezdetben utcatánccal és különböző szabadtéri térspecifikus előadásokkal fellépő Góbi Rita Társulat Perdül című előadásával folytatódik augusztus 9-én a képzőművészetet és a mozdulatszínházat ötvöző  produkciók sorozata Szentendrén.

A képzőművészeti kiállításokhoz kapcsolódó táncművészeti programokat kínáló Eleven alkotások című programsorozat a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. kezdeményezésére indult júliusban.

A kezdetben utcatánccal és különböző szabadtéri térspecifikus előadásokkal fellépő Góbi Rita Társulat Perdül című előadásában a kortárs mozdulatvilág és a hagyományos népzene egyszerre jelenik meg, középpontba helyezve a humort, egyszóval az élet élvezetét, írják a szervezők, honlapjukon.

Az előadást követően a Csodakamra – A dolgok rendje című kortársékszer-kiállításon Roskó Mária iparművész, a kiállítás kurátora tart finisszázzsal összekötött tárlatvezetést az ÚjMűhely Galériában.

Augusztus 29-én jön a Rebirth – mozdulatszínházi produkció, amely az ismertető szerint szakít azzal a "tévképzettel", hogy a művész az egyetlen igaz alkotója a tárgynak. A produkció a szentendrei Fő térről, az ÚjMűhely Galéria elől indulva a MANK Galériába csábítja az érdeklődőket, amikor is a táncosok mozdulataikkal a művészetek organikus szereplőjévé teszik a hangulatos sikátorokat, utcákat.

Mank

Az utolsó előadás szeptember 2-án kerül megrendezésre a Világjárók / Globetrotters – Kisbakonyi Anett és Kisbakonyi Edmond jóvoltából.

A táncelőadás a különböző nemzetiségű emberek egymáshoz való viszonyulását mutatja be kortárs balett performance keretében. A test mozgása által ötféleképpen jelenítik meg a kapcsolatot két idegen ember között. Ehhez öt, számukra markánsan eltérő viselkedéskultúrájú országot választottak (magyar, olasz, német, spanyol, amerikai). A szituációk helyszíne lehet közlekedési eszköz, élelmiszerbolt, sétálóutca vagy kávézó, amelyeket két székkel reprezentálnak, a karakterekre és a viselkedésükre fókuszálva. Az előadáshoz Vikukel Dániel zeneszerző komponált tematikus darabokat. Az előadás a Nemzeti Táncszínház – „Köszönjünk Magyarország!" c. programjának támogatásából valósul meg.

A programokon való részvétel ingyenes, de a kozonseg@alkotomuveszet.hu címen keresztül regisztrációhoz kötött.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek