Szívbemarkoló koreai musicalt nézhetünk a Benczúr kertben

  A koreai irodalom egyik legnagyobb hatású költőjéről szól az a musical, amit a budapesti Koreai Kulturális Központ szervezésében levetítenek a terézvárosi Benczúr kertben. A magyar felirattal vetített musicalt július 20-án, 21 órától nézhetik meg a kerthelyiségben.

  Dong-Ju: Lövés a Hold feléForrás: Studio Choon

  A Lövés a hold felé című koreai musical (gamugük) Jung Dongdzsu, koreai költő életének és költészetének állít emléket. A költő Korea történelmének egyik legviharosabb szakaszában, 1930 és 1945 között, élt és alkotott. A történet a költő főiskolás éveit mutatja be, azzal a szakasszal indít, mikor az alkotó életének legfelszabadultabb időszakát éli meg, de már ott van a mindennapokban a vívódás. A félelem, hogy hogyan tud majd szembenézni szeretett hazája siralmas helyzetével.

  A 115 perces darabban elhangzanak Jun Dongdzsu legnépszerűbb költeményei, melyek száz év elteltével is épp oly aktuálisak, mint mikor először papírra vetették őket.

  Ez a musical a Szöuli Művészeti Központ vetítés-sorozatának része. A sorozat célja, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben a koreai kultúra iránt érdeklődők, ha közvetetten is, de átélhessék a művészeti központ előadásait, amelyek között szerepel opera, balett, komolyzene, színházi előadás, kortárs tánc, valamint fotó- és mozgókép kiállítás is.

  A budapesti Koreai Kulturális Központ ebből a repertoárból válogatva Korea-specifikus musicaleket és világhírű koreai komolyzenei koncerteket mutat be 2020-ban a magyar közönségnek. Az esemény ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött, ami a Koreai Kulturális Központ honlapján keresztül intézhetjük.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!