Banksy Valentin-napi festménnyel lepte meg Bristolt

  A művész egy új falfestménnyel kívánt boldog Valentin-napot a bristoliaknak. A graffitin egy kislány látható, aki egy vörös virágokból álló csokrot lő ki az ég felé egy csúzlival.

  banksy.co.uk

  A várost már azelőtt izgalomba hozta a grafitti, hogy Banksy csütörtök este megerősítette volna Instagramján, hogy az ő munkája. Az épület tulajdonosa plexivel takarta le a képet, hogy megvédje, írja az artnet.com.

  Egy eredeti Banksy mű nagy érdeklődést vonzhat, amit nagy örömmel fogadnak mind a helyi lakosok, mind a helyi vállalkozások, mondta Afzal Shah, a helyi önkormányzat egyik tagja a BBC-nek.

  Ugyanakkor egy valódi Banksy-mű sok fejfájást is okozhat a városnak. Tavaly például, ahogy írtunk is róla, egy karácsonyi témájú falképet órákkal azután rongáltak meg, hogy híre ment, hiába védték kordonokkal. A rongálók piros orrot fújtak a rénszarvasoknak.

  Tavaly nyáron három hét alatt több mint húszezer látogató érkezett a walesi Port Talbotba, hogy megnézze a rejtőzködő művész legújabb alkotását. Az épület tulajdonosa kénytelen volt kerítést emelni és őröket fogadni. Végül annyira sok volt neki ez a felelősség, hogy inkább eladta a művet a banksy-gyűjtő John Brandlernek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!