Banksy Valentin-napi festménnyel lepte meg Bristolt

A művész egy új falfestménnyel kívánt boldog Valentin-napot a bristoliaknak. A graffitin egy kislány látható, aki egy vörös virágokból álló csokrot lő ki az ég felé egy csúzlival.

banksy.co.uk

A várost már azelőtt izgalomba hozta a grafitti, hogy Banksy csütörtök este megerősítette volna Instagramján, hogy az ő munkája. Az épület tulajdonosa plexivel takarta le a képet, hogy megvédje, írja az artnet.com.

Egy eredeti Banksy mű nagy érdeklődést vonzhat, amit nagy örömmel fogadnak mind a helyi lakosok, mind a helyi vállalkozások, mondta Afzal Shah, a helyi önkormányzat egyik tagja a BBC-nek.

Ugyanakkor egy valódi Banksy-mű sok fejfájást is okozhat a városnak. Tavaly például, ahogy írtunk is róla, egy karácsonyi témájú falképet órákkal azután rongáltak meg, hogy híre ment, hiába védték kordonokkal. A rongálók piros orrot fújtak a rénszarvasoknak.

Tavaly nyáron három hét alatt több mint húszezer látogató érkezett a walesi Port Talbotba, hogy megnézze a rejtőzködő művész legújabb alkotását. Az épület tulajdonosa kénytelen volt kerítést emelni és őröket fogadni. Végül annyira sok volt neki ez a felelősség, hogy inkább eladta a művet a banksy-gyűjtő John Brandlernek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek