Magyar művészek készítenek tárlatot az osztrák kisvárosban

A kismartoni (Eisenstadt) Esterházy-kastély Fehér-termében állítják ki munkáikat az Esterhazy Művészeti Díj tavalyi díjazottjai. A három művész, Győri Éva Andrea, Nemes Márton és Puklus Péter – Ghosting Love című kiállítása várhatóan júliusban nyitja meg kapuit – írja az ORF.

Az egyik magyar művész már dolgozik a kismartoni installáción - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Igor_Astakhovi

A festészetet és annak határterületeit középpontba állító díj finalistáinak kiállítását decemberben rendezték a budapesti Ludwig Múzeumban. Közülük választották ki azt a három alkotót, akik közösen alkothatják meg a most készülő kiállítás arculatát a kurátor, Vitus Weh koncepciója alapján.

Az egyes alkotások szervesen kapcsolódnak egymáshoz, de azt is megmutatják, hogy milyen egyéni fejlődési utat jártak be az alkotók az elmúlt hónapokban.

Az egyik magyar művész, Puklus Péter már június végén megérkezett a kismartoni kastélyba, hogy elkészítse installációját. Az alkotás alapját egy szénnel és krétákkal készült rajz adja, amely egy gyenge, fáradt férfit ábrázol. Az alakra pedig szimbolikus fotográfiák kerültek, amelyek a férfi életének pillanatait, szituációit jelképezik.

Az alkotást, a másik két magyar művész munkáival együtt még ebben a hónapban bemutatják a nagyközönségnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek