Premier előtti vetítésekkel várja vissza a nézőket a moziba a Cirko Film országos fesztiválja

Vissza a moziba! címmel fesztivált szervez a Cirko Film, mellyel szeretnék visszacsalogatni a közönséget a mozikba, hiszen, mint mondják, mozifilmet nagy vásznon, közösségi élményként érdemes nézni.

A kép illusztrációForrás: Andreas Glöckner/pixabay.com

A mozik újranyitásának örömére hét várva várt filmet mutatnak be országszerte július 17. és 19. között. A filmeket hetekkel (bizonyos esetekben hónapokkal) a mozibemutató előtt, három napon át láthatja a hazai közönség a Vissza a moziba! fesztivál keretében. A rendezvénysorozathoz 22 mozi csatlakozott, köztük hat budapesti művészmozi, valamint 16 vidéki filmszínház.

A fesztiválon vetített filmek között szerepel majd Atom Egoyan A díszvendég című feszült lélektani drámája, a Jack London-regény nyomán keletkezett Martin Eden és Roman Polanski nagyszabású történelmi filmje, a Tiszt és kém – a Dreyfus-ügy.

Mindhárom film a velencei filmfesztiválon mutatkozott be, a Tiszt és kém megkapta a legjobb rendezésért járó, a Martin Eden pedig a legjobb színésznek ítélt Ezüst Oroszlánt. Ezeken kívül az Inkább lennék özvegy című angol film lesz még műsoron Bill Nighy, Annette Bening és Josh O'Connor főszereplésével, valamint az Egy nő láthatatlan élete című brazil dráma egy elszakított testvérpárról, amely Cannes-ban az Un Certain Regard szekció fődíját kapta.

Könnyedebb alkotások is várják majd a felhőtlen kikapcsolódásra vágyó nézőket: a Notting Hill-i cukrászda, amelyben a remek angol színésznő, Celia Imrie mellett Notting Hill főutcája és Ottolenghi süteményei játsszák majd a főszerepet, és a Titkok és igazságok című francia vígjáték a barátság és szeretet összetartó erejéről. További részletek a rendezvény honlapján olvashatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek