Ezen a fesztiválon 7 kilométeren keresztül nézegethetik a fotókat a szabadban

Bécs déli, előkelő elővárosa a kaszinójáról és gyógyvizéről ismert Baden. Július 14-től (francia nemzeti ünnep) október 26-ig (osztrák nemzeti ünnep) itt rendezik meg a Festival La Gacilly Badent, ahol különleges módon, a szabadban találhatók majd meg a műalkotások, 7 km hosszan.

A természetben elhelyzett fotók még jobban megszólítják a szemlélődőketForrás: © Gerd Ludwig 2018/Gerd Ludwig/Festival La Gacilly-Baden Photo/Facebook

A fesztivál harmadik éve erősen humanista témákat jelenít meg, az emberek és a környezetük közötti kapcsolatok különféle aspektusait bemutatva. A 7 kilométer hosszú út két részre osztható: egy zöld területre és egy városi részre, ami a Brusattiplatzi látogatóközponttól kezdődik. A nyilvánosan és ingyen látogatható területeken körülbelül 2000 fénykép látható majd, és néhányuk akár 280 négyzetméter nagyságú is lehet. Ez a legnagyobb szabadtéri fotófesztivál Európában, a rendezvényt 2019-ben 266 751-en látták.

A városban több helyen találkozhatnak váratlanul felbukkanó képekkelForrás: © Gerd Ludwig 2018/Gerd Ludwig/Festival La Gacilly-Baden Photo/Facebook

Soha ne add fel! – ez a 2020-as fesztivál mottója, amely az újjászületés és a változás reményét igyekszik kifejezni világunk jobbá tétele érdekében. Megemlékeznek a berlini fal 31 évvel ezelőtti ledöntéséről is, mint egyedülálló példáról, amelyet a szabadság szele segített.

A tavalyi évben közel 270 ezer ember látogatott el Európa egyetlen szabadtéri kiállításáraForrás: © Gerd Ludwig 2018/Gerd Ludwig/Festival La Gacilly-Baden Photo/Facebook

És hogy miként alakult meg ez a fesztivál? Egyszer, régen egy fiatalember Bretagne-ban kozmetikai céget alapított. A fiatalmbert Yves Rochernek hívták, organikus termékeivel sikerült globális márkát teremtenie. A cég székhelye továbbra is La Gacilly falu közelében található. Jacques Rocher, Yves egyik fia 2004-ben indított fotófesztivált La Gacillyben az ember és a környezete témában.

Miután Jacques Rocher összebarátkozott egy osztrák fotóssal, Lois Lammerhuberrel, kapcsolat épült ki La Gacilly és Baden között is.

Lammerhuber rengeteg fényképet készített, 79 könyv és több száz magazin borítója köszönhető neki. A fotófesztivált minden nyáron megrendezik, az egyik évben La Gacillyban, a másikban Badenben. Így a világ legjobb fotósainak alkotásait Nyugat-Európában, majd Európa közepén is meg lehet nézni – olvasható a fesztivál hivatalos weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek