Kreatív installációk és irónia, ezekkel hatnak a szentendrei galéria fiatal művészei

A szentendrei MANK Galériában, július elsején megnyíló tárlat tematikája a művészet és a játék kapcsolatának fogalmi találkozásából adódó reflexiók kibontása - olvasható a MANK MTI-hez elküldött tájékoztatójában.

A MANK Galéria épületeForrás: Szentendrei Régi Művésztelep és Galéria /MANK Galéria / Facebook.com

A kiállításon annak a több mint 20 fiatal művésznek a munkái jelennek meg, akik jelentkeztek a galéria 35 év alatti fiatal képzőművészek számára kiírt pályázatára. A megmérettetésre egyébként száznegyvenegy pályamű érkezett be összesen.

A Művészet és játék címmel összeállított tárlaton a kvalitásos pályaművek közül a legkülönbözőbb médiumokkal megfogalmazott játékasszociációk mellett, hagyományos és digitális technikát is ötvöző alkotások lesznek láthatók. De olyan interaktív installációk is szerepelnek majd, melyek aktuális társadalmi problémákkal foglalkoznak, és amik az irónia eszközével hatnak még erősebben a nézőkre. Sőt egyes, a pályázási lehetőség időszaka alatt elkészített vagy átalakított munkákon erősen érezhető a járvány idején sokak számára nehezen megélt bezártság is.

A MANK célkitűzése, hogy a fiatal generációk számára a kor kihívásainak megfelelő megjelenést biztosítson, törekvéseikben támogassa őket.

Az augusztus 2-ig látogatható kiállítás Almásy Ivor, Balogh Kristóf, Benedek Tom, Benkő Lilla, Csapó Júlia, Éliás Tamás, Garamvölgyi Gábor, Gosztola Kitti, Horváth Csilla, Kádár Emese, Karai Klaudia, Kotormán Ábel, Körössy-Khalyll Levente, Nádas Eszter, Jagicza Patrícia, Jakab Borbála Róza, Juhász Nóra, Papp Szilvia Vivi, Szabó Kristó - KristofLab, Sztruhár Zsuzsa alkotásait mutatja be.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek