Vonósok muzsikája tölti be hétvégén a Vörösmarty teret

Nem mindennapi élményben lehet részük azoknak, akik a hétvégén ellátogatnak a Vörösmarty térre. A nemzetközi hírű Budapesti Vonósok/Budapest Strings kamarazenekar 16 művésze játszik a Petit Gerbeaud teraszán – derül ki a szerkesztőségünkbe érkezett közleményből.

Forrás: Gerbeaud Café / Facebook

A Budapesti Vonósok Kamarazenekar 2001-ben megkapta Magyarország legrangosabb szakmai díját, a Bartók–Pásztory díjat. 2007-ben a Magyar Tudományos Akadémia által odaítélt Művészeti Díjjal, 2008-ban pedig Artisjus-díjjal ismerték el. A kiemelt minősítésű együttes immár több évtizede tartozik az ország zenei együtteseinek élvonalába.

Budapesti VonósokForrás: Mudra László / Budapesti Vonósok Facebook

A rendhagyó vasárnapi koncert művészeti vezetője Botvay Károly Kossuth-és Liszt-díjas csellóművész, a koncertmester Pilz János Liszt-díjas hegedűművész lesz, és találkozhatunk a fiatal Simic Aleksanderrel is, akit az ország a Virtuózok műsorban ismerhetett meg, és aki egy New York-i nemzetközi verseny kapcsán fellépési lehetőséget kapott a Carnegie Hallban. De játszik majd a zenekedvelőknek Pikács István, az Országos Bárzongorista Verseny korábbi győztese is, ráadásul mindkét napon. A program egész hétvégén ingyenes, az esemény gyerek-és kutyabarát.

Forrás: Petit Gerbeaud
Muzsikaszó időrendben:

♥ Szombat: 14:30-18:00 Pikács István - az Országos Bárzongorista Verseny korábbi győztese
♥ Vasárnap: 14:30 - 15:00 Pikács István bárzongorista, 15:00 - 15:30 Budapesti Vonósok Kamarazenekar, 15:30 - 16:00 Pikács István bárzongorista, 16:00 - 16:30 Budapesti Vonósok Kamarazenekar, 16:30 - 18:00 Pikács István bárzongorista

A Petit Gerbeaud tehát a június közepi újranyitásukhoz hasonlóan ismét nyári zsúrra hívja a városlakókat, a süteményei és helyben készült fagylaltjai mellé pedig ezúttal is kellemes muzsikaszót kínál. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek