Új helyszínen startol Vajdaság legnagyobb magyar kulturális fesztiválja

A koronavírus járvány ellenére sem marad el Vajdaság legnagyobb magyar kulturális fesztiválja, a Dombos Fest, ugyanis a huszadik, jubileumi évről van szó. A fesztivál a palicsi nyári színpadon startol július 20-án és 21-én. 

Ezen a színpadon lesz a Dombos Fest idei megnyitójaForrás: Shutterstock / Készítette: Andrej Antic

Elismert előadók nyitják meg a fesztivált

Július 20-án, hétfőn Lajkó Félix gálakoncertjével veszi kezdetét az 1 hetes fesztivál, a világhírű hegedűvirtuóz 2 formációval mutatkozik be a közönségnek: a lengyel Volosival, mellyel az elmúlt évben két Fonogram díjat is bezsebeltek úgy Lengyelországban, mint Magyarországon, illetve saját 5 fős zenekarával is színpadra lép.

Július 21-én két Kossuth-díjas előadó Berecz András és Csík János gondoskodik a népzenei kavalkádról az eseményen. Palicsra mindkét művész egyedi produkciót készít, Berecz András családi népzenével, tánccal-, míg Csík János új formációjával, a Mezzóval érkezik.

Kulturális programok a löszfalak között

A harmadik napon a Dombos Fest visszaköltözik megszokott helyére, Kishegyesre, ahol a Dombos Wine Club és a Hegyalja utca löszfala lesz a meghatározó helyszín. Itt fényfestészet, tábortűz, gasztro élmények, sok-sok gyerek produkció és népzenei, valamint világzenei koncertek színesítik az eseményt.

Minden évben színes fényfestéssel ékesítik a löszfalatForrás: dombosfest.org / Dombos Fest

Fellép majd a Besh o droM, a MAO, a világklasszis ütős Reza Mortazavi, sőt, a tavaly nagy sikert aratott – löszfalon táncoló – Flock projekt is visszatér. A Dombos Remix a közélet és az irodalom szerelmeseinek ad majd témákat, gondolatokat idén is - tudtuk meg a vajdasági Hét Nap hetilap internetes oldalának beszámolójából. Az esemény Facebook oldalán egy ízelítő videót is közzé tettek a szervezők:

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek