Ingyen vehet részt Európa legnagyobb lovagi fesztiválján

Augusztus 28-án kezdődik és 30-án ér véget Európa legnagyobb lovagi fesztiválja, amelynek minden évben a szerb Despotovac település ad otthont. A látogatók ingyen vehetnek részt a látványos és izgalmas programokon.

Valósághű csatákat játszanak el a vitézekForrás: Facebook / Just Out Festival / Készítette: Milos Krstic Photography

Multimédiás látványosságok, élő lovagi harcok, külföldi lovag bemutatók és kulturális programok is várják a résztvevőket. Ez még nem minden: középkori művészeti kiállítás, régi mesterségeket bemutató előadások, és középkori étel-, italkóstoló is végig kíséri a több napos eseményt. Esténként koncerteket, táncbemutatókat is tartanak.

Aki ellátogat a lovagok nagy találkozójára, egy időutazásban lehet része, ugyanis a helyszínen egy kis középkori falut is kialakítanak, ahol a harcok bemutatása mellett régi mesterségek gyakorlásával idézik fel a múltat. A régi várfalak és az Európa számos országából érkező, hagyományos öltözékbe bújt lovagok pedig csak tovább fokozzák a hangulatot.

Egy vitéz a tavalyi rendezvényrőlForrás: Facebook / Just Out Festival / Készítette: Milos Krstic Photography

Gyerekekkel is érdekes lesz ez a rendezvény, ugyanis a kicsik valódi kardokat, íjakat vehetnek kézbe, kézműves foglalkozásokon szórakozhatnak és kipróbálhatnak olyan régi mesterségeket, mint a fazekasság, asztalosság, páncélkészítés, szövés, és belekóstolhatnak a régészek munkájába is - tudtuk meg a szerb Turistički Svet híréből.

Hagyományos vitéz öltözékbe bújt gyerekekkel is találkozhatnakForrás: Facebook / Just Out Festival / Készítette: Milos Krstic Photography

A fesztivál további részteleiről az esemény közösségi oldalán és hivatalos weboldalán is tájékozódhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek