Dalra fakadnak az erdők a Mátrában, és mi is csatlakozhatunk

Klasszikus és népzenei koncertekkel, szakvezetéses erdei sétákkal és sportprogramokkal is várja majd az érdeklődőket július 4. és 12. között a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozata - olvasható az MTI oldalán.

IllusztrációForrás: Shutterstock.com

A programokat a Mátra erdőségeibe szervezik, szinte minden nap más helyszínen. Július 4-én például Gyöngyöspatán lehetünk szem- és fültanúi a programoknak, másnap Kékestetőn, majd Abasáron, Szurdokpüspökiben, Mátrakeresztesen, Taron, Gyöngyöstarjánban, Füleken és Eresztvényben.

A gazdag programkínálatban pedig szerepelnek klasszikus- és népzenei koncertek, szakvezetéses erdei séták, ismeretterjesztő előadások, kiállítások, erdei sportrendezvények, helyi ételeket kínáló falusi vendéglátás, gyermekprogramok, fenntartható gazdálkodási bemutató, valamint a helyi termékek, helyi értékek bemutatása is.

A rendezvénysorozat fontos eleme a koncerteket követő kötetlen beszélgetés, így Gyöngyöspatán mások mellett Szalóki Ágival és zenekarával, az Egri Szimfonikus Zenekarral és a Muzsikás Együttessel is találkozhatnak az érdeklődők. Kékestetőre a Talamba ütőegyüttes, a Duna Művészegyüttes, a Corpus Harsona Quartett és Szokolay Dongó Balázs érkezik, Abasáron pedig az Alföld Quartett, Horgas Eszter fuvolaművész és a Dobroda Zenekar lép majd fel - írták a rendezvény oldalán, ahol a teljes programsor megtekinthető. 

A szervezők korábban 3 kategóriában - fotó, irodalom és gyermekrajz - pályázatot is hirdettek, melynek eredményeit a Mátrai Művészeti Napokon jelentik be. A Muzsikál az erdő a határon túlra is ellátogat, júliusban a felvidéki Fülekre, a Gyula térségében szerveződő szeptemberi programmal pedig a Partiumba. A rendezvény célja az erdő, a zene és a művészetek erejével az embereket a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek