Dürer korával nyitják meg újra a Szépművészeti Múzeumot

  Három hónap kényszerű zárva tartást után, június 20-án, szombaton újra megnyitja kapuit a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria – olvasható az intézmények sajtóközleményében. A két múzeum március közepén, a járványveszély miatt zárt be, és ezt követően csak online térben láthattuk a gyűjteményeiket.

  Forrás: Szépművészeti Múzeum / Facebook.com

  A megnyitást követően a múzeumok állandó kiállításai, valamint a Magyar Nemzeti Galériában az Egymásra hangolva – A Magyar Nemzeti Galéria és a hetvenéves Budapest Bábszínház gyűjteményének találkozása című időszaki tárlat, a Szépművészeti Múzeumban pedig az újranyitásra összeállított Dürer kora című grafikai kamarakiállítás tekinthetőek meg.

  Az MNG hétfő kivételével hétköznap 13 és 18 óra között, hétvégén 10 és 18 óra között, a Szépművészeti Múzeum pedig – szintén hétfő kivételével – 10 órától 18 óráig várja a látogatókat.

  Az intézményekben tárlatvesztésekre és kisebb rendezvények megtartására is lehetőség van, megnyílnak a kávézók és a múzeumshopok is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!