Itt nézheti meg a jövőben a Fehér éjszakák horrorfilm ikonikus virágruháját

Egy új amerikai filmmúzeum, a december 14-én nyitó Academy Museum of Motion Pictures vásárolta meg azt a hatalmas virágruhát, amit Florence Pugh színésznő viselt a Fehér éjszakák című horrorfilmben. Az ikonikus jelmezt 65 ezer dollárért, átszámolva 21 millió forintér, egy jótékony célú aukción ütötte le a múzeum, de nem erősítette meg a végső árat.

Nem pont olyan, mint egy horror kellék, de pont ez a lényegForrás: (c) A24, B-Reel Films, Nordisk Film / imdb.com

Az aukciót az A24 produkciós cég és aukciós ház szervezte a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került New York-i közösségek, köztük a tűzoltók megsegítésére. Az A24-nek eddig 64 millió forintnak megfelelő, 200 ezer dollárt sikerült összegyűjtenie egyéb filmes árveréseivel. Az A24 támogatásával korábban olyan sikerfilmek készültek, mint a Holdfény, a Floridai álom, A szoba, az Ex Machina, a Lady Bird és az Egy szent szarvas meggyilkolása. 

És mivel ezeknek a filmeknek a legtöbb kelléke a film befejezése után, vagy egy raktárban, vagy a szeméttelepen landol, ezért a cég megalapította a jótékonysági aukciós házát, így segítséget nyújt a rászorulóknak és örömöt okoz a filmrajongóknak. A szóban forgó ruha például tízezer selyemvirágból készült és Florence Pugh szerint - aki a filmben viselte - a pisilésen kívül mindent lehet benne csinálni, és még az esőtől is megvéd.

A ruhát egy Instagram-bejegyzése szerint Ariana Grande popsztár is meg akarta vásárolni, de végül a filmakadémia múzeum szerezte meg gyűjteményébe - írja az MTI.  

A Fehér éjszakákból más kellékek is jó áron keltek el: a virágruhához tartozó virágkoszorút 15 ezer dollárért vásárolták meg. Az egyik főszerepet alakító Jack Reynor medveszőr kiegészítője 5750 dollárért talált gazdára, a halált hozó fa kalapács pedig 10 ezer dollárért.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A24 (@a24) által megosztott bejegyzés,

A film relikviáiért összesen százezer dollárt, azaz 32 millió forintot fizettek ki az árverésen, amit mind a New York-i tűzoltókat- és családjukat támogató alapítvány kapott meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek