Pingvinek jártak Kansas City egyik múzeumában

Az állatok szórakoztatása a világ számos szegletében nagy feladat elé állította a gondozókat. A tokiói akvárium angolnáival például online lehetett csevegni, és a chicagói pingvinek sem maradtak elfoglaltság nélkül. Bizonyára Kansas City madarain is úrrá lett volna az unalom, ha nem találnak ki nekik egy kis kulturális programot - adja hírül a news.artnet.com.

Forrás: Nelson-Atkins Museum of Art/Gabe Hopkins

A múzeumok világszerte lehúzták a rolót a látogatók előtt, ez azonban nem akadályozta meg a három szmokingos műkedvelőt, hogy megcsodálják a Nelson-Atkins Művészeti Múzeum néptelen kiállítását. A három pingvin, az ötéves Buborék, a hétéves Maggie és a nyolcéves Berkley Kansas City állatkertjéből tett kulturális kirándulást a klasszikus festészet kedvéért.

Mint kiderült, hogy a pingvinek határozott ízléssel rendelkeznek, és például jobban tetszett nekik Caravaggio mint Monet. Ez a pingvinfaj, a Humboldt-pingvineké egyébként Peru és Chile part menti területein őshonos, tagjai akár 30 évig is elélnek. A múzeum házigazdái spanyolul beszéltek az állatokhoz, hogy azok kicsit otthon érezzék magukat, kár, hogy a madarak nem tudnak mesélni az élményeikről.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek