Ennek a balatoni fesztiválnak végre előre örülhetünk

A Balaton északi partjának egyik kicsiny falujában, Paloznakon 2018-ban már hetedszerre rendezték meg a Paloznaki Jazzpikniket, amin mi is ott tomboltunk. Végigtáncoltunk két estét a Tájház udvarától kezdve a nagyszínpadi piknikezős tánctérig, miközben egymást váltották a finom borok a poharunkban. Abban az évben sok fesztivál közül válogathattunk, de Paloznakon olyan családias, barátságos volt a hangulat, rengeteg jó fellépővel, hogy nálunk le is fedte a buliidőszakot.

Forrás: Chripko Lili / Paloznaki Jazzpiknik / FB

Olyan nemzetközi bandák játszottak nekünk a nagyszínpadon azon a hosszú hétvégén, mint Jamie Cullum, az Electro Deluxe és a Kraak & Smaak. A házfalakat színesre festették a fényvetítések, a levegőt pedig édessé tette a júniusi kellemes meleg; az emberek piknik takarókon üldögéltek és könyveket „kölcsönöztek" a félbevágott boroshordó-könyvtárból. Az egész program házigazdája a Homola Pincészet volt, társszervezője pedig a Paloznaki Önkormányzat.

Éppen ezért nagyon megörültünk, mikor megláttuk, hogy 2020-ban, ebben a feje tetejére állt időszakban a 9. Jazzpikniknek sikerült új időpontot találni, ami végül 2020. augusztus 20. és 22. közé esik. Ahogy a Facebook oldalukon is írják a szervezők továbbra is folyamatosan figyelik a híreket, az új jogszabályokat, ajánlásokat és a szakemberek tanácsait – és alkalmazkodnak ha kell.

Az Instagrammon megjelent bejegyzés is azt mutatja, hogy még folynak az előkészületek és a változtatások annak érdekében, hogy ne maradjon el a fesztivál. A május 18-án, hétfőn nézhető és hallgatható MOL Nagyon Balaton beszélgetésben - amiről már korábban is írtunk itt az oldalon - pont a Jazzpiknik jövőjéről lesz szó. Érdemes lesz belehallgatni a legfrissebb információkért.

De közben zajlanak az egyeztetések az eddig bejelentett fellépőkkel; az MF Robots már visszaigazolta, hogy ott lesz a nagyszínpadon augusztus 22-én. A többiekkel (mint Caro Emerald, JP Cooper és a Level 42) még folynak az egyeztetések. Mint minden évben, a Paloznaki Jazzpiknik most is szeretne segíteni a rászorulókon. Idén az Együtt az Autistákért Alapítványt támogatják a fesztivállal!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek