Házhoz jön a Japán Filmfesztivál, ahol 12 film közül választhatnak

Az elmúlt hónap változásaihoz alkalmazkodva a Japán Alapítvány által életre hívott Japán Filmfesztivál (JFF) is online térbe költözött (a fesztivál nem keverendő össze az alapítvány nyaranta megrendezett Japán Filmhetével). Megalakulásának az volt a célja, hogy külföldön (elsősorban az ázsiai-csendes-óceáni régióban) is népszerűsítse a japán filmeket, de most, pontosabban május 31-ig nálunk is elérhető a programja - olvasható a Japán Alapítvány hírlevelében.

Forrás: Travelo.hu

2016-os indulása óta a JFF Network projekt évről évre növekszik; idén pedig létrejött a JFF Online nevű új streaming szolgáltatás is, amivel szeretnék elősegíteni a japán filmek megismerését Európában is. A projekt a Moosic Labbel együttműködésben,12 független (indie), fiatal japán rendező által készített alkotást tett ingyenesen elérhetővé.

A Moosic Lab egy 2012-ben indított versenyjellegű filmfesztivál, aminek a középpontjában fiatal, feltörekvő rendezők és zenészek, zeneszerzők közös munkája áll. A kiválasztott alkotások mind a film és a zene kémiáját hivatottak bemutatni.

A 2019-es program, amit most ingyenesen megnézhetnek a Japanesefilmfest.org oldalán, 12 díjnyertes filmet vonultat fel 2017-ből és 2018-ból válogatva. A filmeket japán nyelven, angol felirattal tekinthetik meg május 31-ig. A filmnézéshez regisztráció sem szükséges.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek