Vasárnapig kedvezményesen látható Hajdu Szabolcs új filmje a Vimeón

Tegnap óta elérhető a Vimeón az Ernelláék Farkaséknál (2016) című filmjével Karlovy Varyban rendezőként és színészként is díjazott Hajdu Szabolcs legújabb nagyjátékfilmje, a Békeidő.

Hajdu Szabolcs az Ernelláék Farkaséknál forgatásánBig Bang Média

A film április 23-tól ezen a linken, regisztráció és bankkártyás fizetés után, csak Magyarországon és Romániában – választható román és angol felirattal – látható. A film vasárnap éjfélig kedvezményes áron, 3.99USD (kb. 1200 Ft) kölcsönözhető ki 24 órára, utána 4.99 USD (kb. 1600 Ft) áron lesz hozzáférhető – ennek megvásárlásával a tartalmas szórakozás mellett egyúttal a független filmalkotókat is támogathatjuk.

A Békeidő egy filmantológia, több, egymásba kapcsolódó történettel. Különböző emberi viszonyokban járja körül a dominancia és kiszolgáltatottság kérdését, a képzelet és valóság határán, legyen szó párkapcsolatról, barátságról, szülő és gyerek, állam és polgár viszonyáról, írja a film hivatalos Facebook-oldala.

A cselekmény egy éjszaka alatt zajlik, és több fő történetszálat ötvöz, melyek újabb történetek és karakterek felé ágaznak el: egy protestáns pap és családja közötti konfliktus; egy politikai aktivista nő tizenéves lányának kalandjai; egy középkorú színész és a felesége házassági válsága, valamint egy híres színházrendező és fiatal pártfogoltjának története.

A főbb szerepekben Sárosdi Lilla, Szabó Domokos, Hajdu Lujza, Hajdu Szabolcs, Schilling Árpád, Wrochna Fanni, Földeáki Nóra és Török-Illyés Orsolyaláthatóak, a film operatőre Bántó Csaba, vágója Kővári Szabolcs, zenéjét a Freakin' Disco szerezte. A film gyártója a Látókép - Production Kft, producerei Hajdu Szabolcs, Török-Illyés Orsolya és Jim Stark (Kávé és Cigaretta, Törvénytől sújtva, Éjszaka a földön, stb.)

Az 1972-ben született filmrendező és színész számos nagyjátékfilmet készített, többen közülük színészként is közreműködött. Első nagyjátékfilmje a Macerás ügyek volt 2001-ben, Fehér tenyér című filmjét 2007-ben Magyarország a legjobb idegen nyelvű film kategóriában Oscar-díjra jelölte. Legutóbbi filmje, a 2016-os Ernelláék Farkaséknál fődíjat nyert Karlovy Varyban, és mivel Hajdu szereplője is a filmnek, a legjobb színésznek járó elismerést is megkapta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek