Járai Márk élő koncertjével indult az első online fesztivál

Szinte az összes hazai fesztivál, számos klub és kocerthelyszín összefogásával Maradj Otthon! fesztivál néven online fesztivál indult - egy virtuális programsorozat a Facebookon, ahol a sztárok a kanapéjukról szórakoztatják a közönséget. Az első élő koncerten Járai Márk gitározott a 3100 fős közönségnek, akik az otthonukból nézhették az előadást. Közben ment a folyamatos kommentelés, és röpködtek a lájkok és a virtuális taps is.

Forrás: Maradj Otthon! fesztivál / FB

Az előadás alatt kívánni is lehetett, bár Márknak volt egy listája, mit játszik majd el, a hallgatóság kéréseire folyamatosan reagált és nagy örömünkre Lady Gaga-tól is elénekelte a Shallow című számot, amire már a koncert elejétől fogva mindenki bíztatta. Pluszélmény az élő koncertekhez képest, hogy itt nincs tömeg, könnyebb kiszúrni az ismerősöket, és a szobacicák is jelen lehetnek.

A szervezők a hazai művészvilágot, száznál is több hazai zenekart és előadót kértek fel, hogy a saját felületeiken rendszeresen nyilvánuljanak meg posztokkal, filmekkel, közönségtalálkozókkal, ezeket a Marad Otthon! fesztivál Facebook oldalán is követhetik a rajongók. Ugyanez az oldal figyelemmel kíséri és ajánlja azokat a házi koncerteket, amelyeket az előadók otthonról vagy stúdiójukból közvetítenek, ezzel elviselhetőbbé téve a bezártságot. A kezdeményezés arra ösztönözni a közönséget, hogy vegyék komolyan az előírásokat és maradjanak otthon. Éppen ezért az élő koncertek pár perccel később máris újranézhetővé vállnak mindenki számára.

Szombaton délután Rúzsa Magdi erre az alkalomra rögzített feldolgozásával, a „Most élsz!" című Máté Péter dallal indult el a Marad Otthon! fesztivál közösségi oldala.

Március 23-án, este 7-kor pedig indul a Maradj Otthon Challenge: minden este más művész, más sztár az otthonában beszél arról, hogy hogyan tölti ezeket a napokat. A kihívás Majkával indul, a keddi házigazdát majd tőle tudják meg a követők.

A szervezők sajtóközleménye szerint a Maradj Otthon egy nonprofit kezdeményezés, munkatársai társadalmi munkában vesznek részt benne. Támogatást, szponzorációt senkitől nem fogad el. Az induló oldal a fenti célokon túl semmilyen más célt nem szolgál, más tartalomnak se most, se a jövőben nem ad otthont. A felmerülő költségek finanszírozását a VOLT Produkció önerőből vállalja, írják a szervezők, sajtóközleményükben.

Fesztiválok közül mások mellett a Sziget, az EFOTT, a Campus, a Művészetek Völgye, a Paloznaki Jazz Piknik, a VeszpémFest, a VOLT, a STRAND, az Etyeki Piknik, a Balaton Sound, a SZIN, a Kolorádó, a Bánkitó, a MOL Nagyon Balaton, klubok és koncerthelyszínek közül a Budapest Park, a Barba Negra, a Papp László Budapest Aréna, az A38 hajó, az Akvárium Klub, a Dürer – összesen 50-nél is több szervezet vesz részt a programsorozatban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek