Újrahasznosított kupakokból készült Venezuela első ökofala

Világszerte sok művész igyekszik felhívni az emberek figyelmét az éghajlatváltozás folyamatosan növekvő problémáira. Közülük az egyik a 23 éves a venezuelai származású Oscar Olivares, aki 200 ezer újrahasznosított kupakot használt fel Venezuela első öko-falfestményének elkészítéséhez. A műanyag kupakokból készült fal állítólag a legnagyobb ökológiai falfestmény Dél-Amerikában, és az első ilyen jellegű Venezuelában – írja a Bored Panda. 

A büszke művész csodaszép falának egyik része előtt pózolForrás: olivaresart.com

A falfestmény 45 méter hosszú, 3,5 méter a legalacsonyabb és 7,25 méter a legmagasabb pontján, dekorálása 2,5 hónapot vett igénybe.

„Hogy őszinte legyek, a legnehezebb rész nem a fal dekorálása volt, hanem az előkészületek. Konkrétan a szükséges színek, különösen a sárga kupakok begyűjtése volt kihívás – magyarázta Oscar.

A végeredmény csodálatos: színes arapapagájokat ábrázol a természetes élőhelyükön. A fenséges madarak mellett a falfestményen láthatók még napraforgók, az El Ávila Nemzeti Park hegye, valamint pár épület, amelyek zöld réten állnak a csillagos ég alatt.

A 45 méter hosszú fal díszítése 200 ezer kupakból áll összeForrás: olivaresart.com

A művészeti alkotás célja, hogy felhívja a figyelmet a Caracas környékén és azon túl élő lakosok ökológiai problémáira, amelyekkel az ország szembesül. Ezen túlmenően a falfestmény célja az is, hogy újjáélessze az El Hatillo nevű elhagyatott területet, amit az utóbbi időkben leginkább szemétlerakóhelynek használtak.

„Nagyon boldog vagyok, amikor rajzolok vagy festek, és azt akarom, hogy az emberek, akik a munkámra néznek, ugyanazt a boldogságot érezzék, mint én, a kreatív folyamat során – tette hozzá a művész.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek