Porcelánokat találnak az unikornisok földjén

A misztikus lények a művészetek megszületése óta gyakori és visszatérő témák. Közülük is kiemelkedik az unikornis ábrázolása. Nem véletlenül. Az unikornis, vagyis az egyszarvú egy olyan mitikus állat, amely leginkább egy fehér lóra hasonlít, de őzlábakkal és oroszlánfarokkal, a homlokán pedig egyenes, spirálisan csavart szarvval.

Forrás: Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.

Az unikornis a tisztaság, az ártatlanság és a remény örök szimbóluma. A harmónia, a bölcsesség, a titokzatosság és a misztikum megszemélyesítője, ami minden olyan emberi értékre vigyáz, ami fontos számunkra.

Az unikornis a magyar nemesség köreiben is kedvelt címerállat volt, illetve kastélyokban is megjelent díszítőelemként, ahogyan az április 4-én induló Unikornisok földjén elnevezésű Herendi kiállítás helyszínén, a noszvaji De la Motte Kastélyban is.

Forrás: Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.

Az unikornishoz hasonlóan, a kaolin, a földpát és a kvarc összeházasításából megszülető „fehér arany", vagyis a porcelán is számtalan titkot és misztikumot rejt. A Herendi Porcelánmanufaktúra hatalmas termékpalettájában pedig ott van az unikornis is, mint tematika. A tavaszi kiállításon a noszvaji és a herendi unikornis ad majd egymásnak randevút – olvasható a program sajtóközleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek